Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Кабміну давно треба було звільнити Коболєва, - "Наш край"

Нарешті Уряд за крок до звільнення голови «Нафтогазу» Андрія Коболєва, але крапку в його кар’єрі треба було ставити раніше. Таку думку висловив Орест Матвіїшин, голова виконкому львівської обласної організації партії «Наш край».

«Коболєв – це безпринципний ділок, який приписав собі перемогу в міжнародному суді над «Газпромом». Насправді він просто найняв за державні кошти юристів, які довели справу до кінця. Мало того, що Коболєв записав це в свої заслуги, він ще й з поплічниками отримав понад мільярд гривень незаслуженої премії», - поянює Орест Матвіїшин.

На його думку, зарплата та премії Коболєва – це знущання над українцями, а наступний керівник «Нафтогазу» має отримати жорсткі умови щодо зарплатної та преміальної політики у держкомпанії.

«Ситуація із менеджментом «Нафтогазу» має стати показовою для всіх чиновників. У той час, коли 41% громадян животіє на доходи, нижчі за мінімальну зарплату, двохмільйонний оклад та масштабні премії – це знущання над українцями. Коболєв мав працювати на збільшення видобутку газу, модернізацію інфраструктури та зниження тарифів, а не на власні кишені», - зазначає голова виконкому «Нашого краю».

Партія «Наш край» неодноразово закликала владу звільнити Коболєва.

Нагадаємо, на засіданні Уряду 6 березня Прем’єр-міністр Володимир Гройсман оголосив конкурс на посаду голови правління НАК «Нафтогаз України». Конкурс стартує 23 березня – на наступний день після завершення контракту Андрія Коболєва.

Також глава Уряд зазначив, що справу у Стокгольмському арбітражі виграв не Коболєв, а команда юристів, яка залишиться працювати в «Нафтогазі».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ