Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Канада ввела санкції проти 6 ЗМІ Молдови

Міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі у вівторок, 17 жовтня, оголосила про введення санкцій проти дев'яти молдовських осіб, які пов’язані з російськими олігархами, та шести ЗМІ, що пропагують російську дезінформацію.

Про це йдеться на сайті уряду Канади, пише Еспресо. 

9 молдовських осіб, проти яких запровадили санкції, пов’язані з впливовими олігархами, такими як Володимир Плахотнюк та Ілан Шор, які раніше вже потрапили під канадські санкції.

"Деякі особи, щодо яких сьогодні застосовано санкції, також пов’язані з політичною партією Шора, санкції до якої Канада ввела в червні 2023 року у відповідь на її постійні зусилля дестабілізувати демократично обраний уряд Молдови на користь росії", - йдеться у заяві уряду Канади.

Крім того, під санкції потрапили 6 молдавських телевізійних станцій, які активно пропагують і поширюють російську дезінформацію, щоб виправдати агресивну війну росії проти України.

Як пише видання, Канада запроваджує ці санкції проти російських колабораціоністів у Молдові в контексті четвертого засідання Платформи підтримки Молдови, яке відбудеться 17 жовтня 2023 року в Кишиневі. Платформа координує міжнародну підтримку Молдови в контексті кризи, спричиненої загарбницькою війною росії проти України.

"Сьогодні ми посилаємо чітке повідомлення зловмисним фізичним та юридичним особам у Молдові, що підтримка неспровокованого та невиправданого повномасштабного вторгнення Путіна в Україну не залишиться безкарною. Ми продовжуємо найрішучіше засуджувати цю війну та підтверджуємо нашу непохитну підтримку Молдови та України, які захищають свою незалежність, права та свободи від агресивних дій Кремля", - заявила очільниця МЗС Канади Мелані Жолі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ