Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Канадські та львівські лікарі обмінялись досвідом лікування дітей з важкими недугами

Провідні канадські спеціалісти з дитячої психіатрії та нейрофізіології завітали до лікарні святого Миколая Першого медоб'єднання Львова. Впродовж тижня вони читали лекції, обмінювалися досвідом з українськими спеціалістами та консультували дітей. Про це повідомили у ЛМР.
Фото: Лікарня святого Миколая

Канадські психіатри Мирослава Ромах та Марк Хансон вперше побували у дитячому Центрі ментального здоров'я, що відкрився наприкінці минулого року і функціонує в межах проєкту дитячої реабілітації UNBROKEN KIDS. Колеги з Канади провели для львівських спеціалістів супервізійні сесії, на яких розібрали різні клінічні випадки. А також дали свої поради щодо структурування роботи Центру ментального здоровʼя в умовах щоденної допомоги великій кількості пацієнтів, серед яких і діти, які постраждали внаслідок війни.

Також психіатриня Мирослава Ромах, прочитала лекції для лікарів-неонатологів та матерів передчасно народжених діток. Адже з огляду на стан глибоко недоношених немовлят, супутні патології та тривале виходжування, їхнім мамам теж потрібна психологічна підтримка. А Марк Хансон, своєю чергою, поділився з батьками та лікарями своїм досвідом психологічного супроводу дітей, які отримали опіки.

Третя учасниця канадської місії – Крістіна Гоу, епілептологиня та керівниця нейрофізіологічної лабораторії дитячої клініки у Ванкувері, допомагала консультувати дітей зі складними випадками епілепсії. А ще провела конференцію для медиків, на якій розповіла про особливості застосування функціонального МРТ. Це сучасний метод діагностики, що допомагає у лікуванні пацієнтів з епілепсією, вродженими вадами та низкою неврологічних недуг.

«Наша співпраця з канадськими спеціалістами триває. І не лише під час подібних візитів, а й в онлайн-форматі, який дозволяє оперативно консультуватися щодо складних клінічних випадків. Дякуємо колегам за насичений і активний тиждень, обмін досвідом, цінні поради та можливість ще краще турбуватися про наших маленьких пацієнтів», – додають у дитячій лікарні святого Миколая.

Зазначимо, візит канадських лікарів відбувся у межах українсько-канадської педіатричної програми для стажування Ukraine Pediatric Fellowship Program при Центрі Глобального здоровʼя дітей клініки Hospital for Sick Kids, з якою дитяча лікарня Львова співпрацює вже понад 10 років.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ