Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Канадські вживані авто не обкладатимуться митом

Канадські вживані автомобілі імпортуватимуться з нульовим ввізним митом, у випадку ввезення нових авто ставка ввізного мита буде знижуватись протягом семи років, - Еспресо.

Про це розповіла заступник начальника Управління організації митного контролю Департаменту організації митного контролю ДФС Олена Мошинська.

"Із набранням чинності Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою згідно тарифного графіку України нульове ввізне мито буде застосовуватися на вживані легкові автомобілі, походженням з Канади", - зазначає Мошинська.

При імпорті нових авто з Канади передбачено перехідний період зниження ставок на сім років. Зокрема у поточному році ставка мита на бензинові та дизельні авто складатиме 8,7%, на авто бензинові з двигуном більше 3 л - 4,3%.

Заступник начальника Управління уточнює, що винятком є нові бензинові авто, які призначені для тимчасового проживання людей, нові бензинові авто з об'ємом двигуна від 2,2 л до 3 л, дизельні автомобілі з двигуном більше 2,5 л. На ці авто нульове ввізне мито запровадили з 1 серпня цього року.

Мошинська також зазначила, що необхідною умовою для застосування нульового мита є підтвердження походження авто з Канади, а саме: декларація про походження, яка оформлюється канадським експортером на інвойсі або іншому комерційному документі, що містить опис товару, який походить з відповідної сторони, з достатньою для його ідентифікації деталізацією.

Еспресо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ