Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Канадський парламент схвалив резолюцію на підтримку України

Канадський парламент ухвалив резолюцію із закликом до уряду посилити підтримку України в її захисті від російської агресії.

Резолюція отримала одностайну підтримку членів Палати громад, повідомляє Укрінформ. 

“Закликаємо уряд Канади й надалі надавати військову й фінансову підтримку Україні та укласти із Україною угоду про безпекові гарантії, аби збільшити її спроможність оборонятися від невиправданої російської агресії”, - йдеться у тексті документа.

Окрім цього, канадський уряд закликали підтримати майбутнє членство України в НАТО, посилити санкції проти росії та передати для потреб відбудови України майно російської держави та олігархів: “Закликаємо уряд Канади докладати всіх можливих зусиль та надавати необхідну дипломатичну й фінансову підтримку для повернення українських дітей, примусово депортованих до росії”.

Як пише видання, депутати також закликали “підтримати зусилля із притягнення до відповідальності порушників міжнародного права”.

До слова, ухвалена резолюція не є юридично зобов'язуючою для уряду, але висловлює політичну волю парламенту.

Після початку повномасштабного російського вторгнення Канада надала Україні військової допомоги на майже $2 мільярди. Загальний обсяг різноманітної канадської допомоги Україні, в тому числі гуманітарної та фінансової, з початку 2022-го року перевищив $7,5 мільярда.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ