Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кандидати на посади суддів обирають вакансії в місцевих адміністративних судах

1 грудня 2023 року ВККСУ розпочала формування рейтингу кандидатів на посаду судді в місцевих судах. На цій стадії конкурсу 61 кандидат обиратиме вакансії в місцевих адміністративних судах України.

«Комісія у конкурсі на зайняття 560 вакантних посад суддів у місцевих судах розпочала формування рейтингів кандидатів з адміністративної юрисдикції. Майбутні судді обирають серед 30 вакантних посад у 15 обласних адміністративних судах», – констатував Голова ВККСУ Роман Ігнатов.

Аби взяти участь у формуванні відповідного рейтингу, кандидати повідомляли Комісію про намір претендувати на посаду судді адміністративної спеціалізації.

«Процедура формування рейтингу відкрита і зрозуміла. Кращий у рейтингу обирає першим з усіх посад, другий – другим і так до кінця рейтингового списку, поки не закінчаться посади. Увесь цей процес наживо транслюється на офіційному Youtube-каналі Комісії в мережі «Інтернет», – зазначив заступник Голови ВККСУ Руслан Сидорович.

Найбільше вакантних посад, на які оголошено конкурс, в місцевих адміністративних судах Дніпропетровської, Житомирської, Львівської, Одеської та Харківської областей – по 3 вакансії.

Після формування рейтингу кандидатів з адміністративної юрисдикції ВККСУ також сформує рейтинг з господарської юрисдикції – 8 грудня 2023 року та загальної юрисдикції – 15-16 грудня 2023 року.

Нагадаємо, що 14 вересня 2023 року ВККСУ оголосила проведення конкурсу на зайняття 560 вакантних посад суддів у місцевих судах для кандидатів, зарахованих до резервів. До цього кандидати складали кваліфікаційний іспит, виконували практичні завдання.

Вища кваліфікаційна комісія суддів України

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ