Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Капелани різних конфесій провели загальноміське освячення води у Львові

Цьогоріч загальноміське освячення води очолив настоятель Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла

Фото: Depositphotos

У центрі Львова відбулось загальноміське освячення води. Його провели військові капелани різних конфесій.

Сьогодні, 6 січня, на свято Богоявлення, на площі Ринок у Львові відбувся Чин освячення води, повідомляє Львівська ОВА.

Цьогоріч загальноміське освячення води очолив настоятель Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла УГКЦ, голова Місії «Центр військового капеланства» ЛАУГКЦ о. Тарас Михальчук у співслужінні з військовими капеланами інших християнських конфесій.

«Люди мають мати таку традицію – воду потрібно зберігати цілий рік до наступного Водохреща, щоб Боже Благословення зберігало їхню домівку і їхнє життя. Не важливо, яку кількість води ми споживаємо, важливо, з якою вірою!», – зазначив військовий капелан, отець Андрій Сіданич.

Упродовж дня львів’яни  можуть набрати освячену воду для своєї домівки. На площі встановлений резервуар, об’ємом 1500 літрів.

«Вітаю усіх зі світлим християнським святом – Богоявленням. Це свято символізує очищення від усього нещирого й недоброго. Сьогодні день світлих і нових починань. Бажаю нам всім залишатися чистими душею, здоровими духом і сильними вірою. Нехай освячена вода допоможе нашим оборонцям змити ворогів України, очистить нашу землю від окупантів. Також хочу подякувати нашим оборонцям за можливість взяти участь сьогодні у загальноміському освяченні води у центрі Львова. Будемо обʼєднані – будемо непереможні! Христос хрестився!», – зазначив очільник Львівщини Максим Козицький. 

Нагадаємо, цієї суботи, 6 січня християни відзначають свято Богоявлення Господнього або як в народі його називають – Водохреща. Для багатьох у цей день вже стало традицією купатися у водоймах. Однак Львівська ОВА рекомендує утриматися від традиційних купань та пірнань в ополонку на Водохреще.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ