Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Каратисти Анжеліка Терлюга та Станіслав Горуна – призери етапу Прем’єр-ліги у Парижі

25-27 січня в Парижі пройшов перший великий міжнародний турнір сезону-2019 – перший етап Прем’єр Ліги.

В активі збірної України дві медалі, які під керівництвом головного тренера збірної Антона Нікуліна, здобули лідери команди – одеситка Анжеліка Терлюга (золото) та львів’янин Станіслав Горуна (бронза).

Змагання, в яких взяли участь 776 спортсменів з 82 країн, проходили на арені Stadium Pierre de Coubertin (4 тис. глядацьких місць).

Цього року успіхи на міжнародних турнірах мають особливу вагу – адже вони дають бали для кваліфікаційного рейтингу на Олімпійські Ігри 2020 року в Токіо.

Зміцнили свої позиції наші провідні зірки – Анжеліка Терлюга (куміте, -55 кг) та Станіслав Горуна (-75 кг), які, до речі, завершили минулий сезон золотими нагородами етапу Серії А в Шанхаї.

У Парижі українські гранди продовжили свої медальні серії. Одеситка Терлюга здолала суперниць з Естонії – 3:0 та США – 5:3, потім здолала двох японок – Шіорі Накамуру (1:0) та у півфіналі – Фуміку Ішіаї (0:0, суддівське рішення – хантей). У фіналі Анжеліка, перший номер поточного рейтингу Всесвітньої федерації карате (WKF), впевнено перемогла чинну чемпіонку світу Дороту Банащик з Польщі – 4:0.

Тепер одеська зірка має повний комплект нагород Парижу: в 2016 році вона тут взяла срібло, минулого року – бронзу. 

Львів’янин Горуна почергово здолав росіянина (3:0), серба (2:1), голландця (2:2). Але у півфіналі Стас, другий номер рейтингу WKF, поступився третьому номеру, японцеві Кену Нішімурі – 0:3. У бронзовому фіналі українець розтрощив свого давнього та незручного суперника, американця Томаса Скотта – 8:0.

Нагадаємо, що в активі Стаса це вже третя бронза Парижу (раніше – 2015, 2018) при двох золотих нагородах (2014, 2017).

УФК

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ