Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

„Карпати” повернулися додому зі щитом

Перемогою над тбіліським „Динамо” з рахунком 1:0 завершили свій перший тренувальний збір у Туреччині футболісти львівських „Карпат”.
У своєму заключному контрольному поєдинку на першому тренувальному зборі в Туреччині футболісти львівських „Карпат” помірялися силами з титулованою командою Грузії „Динамо” (Тбілісі), яка в футбольному світі ще з радянських часів мала репутацію висококласного колективу. Свого часу динамівці столиці Грузії двічі вигравали „золото” чемпіонату СРСР, а в 1981 році здобули Кубок володарів кубків європейських країн.
Львів’яни та грузини часто зустрічалися в радянські часи, коли „Карпати” і „Динамо” грали у вищій лізі чемпіонату СРСР. А нинішньої зими, вже в Туреччині до звітного матчу динамівці, яких нині тренує знаний чеський фахівець Душан Угрін (під його орудою збірна Чехії одинадцять років тому дійшла до фіналу Euro-1996), поступилися маріупольському „Іллічівцю” (0:3) і взяли гору над полтавською „Ворсклою” (2:0).
Звітний поєдинок „Карпати” провели таким складом: Налєпа (Мартищук, 46), Петрівський, Іщенко (Тимчишин, 46), Годвін, Сагайдак (Ровнейко, 46), Пшеничних (Шмаков, 46), Сучков, Худоб’як (Мартинюк, 38), Кобін, Батіста (Ткачук, 46; Бобилєв, 65), Фещук (Левчук, 46).
Уже в дебюті зустрічі після флангової передачі Кобіна міг відзначитися Фещук, але надійно зіграв досвідчений кіпер „Динамо” Грішикашвілі. Грузини відповіли небезпечною контратакою і Сагайдак підстрахував Налєпу, який через сильний вітер під час виходу з воріт не зумів заволодіти м’ячем. І все ж під завісу тайму „Карпати” примусили капітулювати воротаря „Динамо”, коли той на 42-й хв. не зумів відбити потужний удар Кобіна.
Другий тайм пройшов у напруженій боротьбі, яка інколи переходила межі правил. Тому арбітру довелося двічі гравцям „Динамо” показати „гірчичник”. Під завісу зустрічі, яка пройшла за невеличкої переваги нашої команди, темп гри дещо знизився. А за п’ять хвилин до фінального свистка лише поперечка не дозволила динамівцям звести гру до нічиї.
Одразу по завершенні цього матчу „Карпати” вилетіли до Києва, а вже зі столиці взяли курс на Львів. Тренери „зелено-білих” надали своїм підопічним два дні відпочинку, після чого поновляться тренування на клубній базі в Брюховичах. А вже 10-го лютого транзитом через Київ підопічні Олександра Іщенка знову вилетять до Туреччини, де відбудеться заключний етап підготовки до другої частини поточного сезону. В Антальї галичани, як розповів кореспондентові „Гал-іnfо” спортивний директор ФК „Карпати” Юрій Дячук-Ставицький, планують провести кілька контрольних поєдинків, у яких їхніми спаринг-партнерами будуть чинний чемпіон Польщі „Легія” (Варшава), представник російської прем’єр-ліги раменський „Сатурн” та один з бельгійських клубів. Можливо, карпатівці зіграють з ще одним представником польської екстра-ліги „Відзевем” з Лодзі.
Окрім того, Юрій Дячук-Ставицький повідомив, що керівництво львівської команди вирішило відмовитися від послуг румунського плеймейкера Георге Петкуца та центрального захисника з Білорусі Кіріла Павлючека. Натомість поїде на наступні тренувальні збори сербський форвард Мірослав Рікановіч, а подальша доля ще одного білоруського оборонця Дмітрія Ровнейка наразі під питанням.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ