Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Керівництво АРМА відсторонили від посад та відправили під домашній арешт

фото - пресслужба ДБР
фото - пресслужба ДБР
фото - пресслужба ДБР
фото - пресслужба ДБР
фото - пресслужба ДБР
фото - пресслужба ДБР
фото - пресслужба ДБР
фото - пресслужба ДБР
1/4
Тимчасово виконуючого обов’язки Голови Нацагентства України з питань виявлення та управління активами, одержаними від корупційних злочинів (АРМА), його заступника та начальника управління цієї установи відсторонено від посади після того, як працівники ДБР повідомили їм про підозру у привласненні понад $400 000.

Про це інформує пресслужба ДБР.

Крім того, суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Напередодні Державне бюро розслідувань у співпраці з Офісом Генпрокурора та СБУ викрило факт зловживань керівництвом АРМА.

Встановлено, що упродовж серпня-грудня 2020 року тимчасово виконуючий обов’язки Голови АРМА, його заступник, начальник управління цієї установи у змові з адвокатами та фізичною особою заволоділи коштами, які були передані в управлінні АРМА.

Вказані особи на підставі підроблених судових рішень безпідставно перераховували кошти на банківський рахунок фізичної особи, яка не мала до грошей жодного стосунку.

Потім ці гроші розподілялись між учасниками групи.

Шістьом особам повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою, в особливо великому розмірі (ч. 5 ст. 191 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Вже підготовлені клопотання про обрання підозрюваним адвокатам та цивільній особі запобіжних заходів, які суд розгляне також сьогодні. Слідство триває.

ДБР також перевіряє причетність вказаних осіб до кримінального правопорушення, пов’язаного відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора, оперативний супровід – ДБР та СБУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ