Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кіберполіція співпрацюватиме з АРМА: підписано меморандум

Сьогодні, 25 вересня, відбулася зустріч начальника Департаменту кіберполіції Нацполіції України Юрія Виходця та голови Агентства з розшуку та менеджменту активів Оленою Думою.

Сторони обговорили запровадження системних підходів до обміну інформацією та арешту активів, набутих злочинним шляхом, а також введення в експлуатацію Реєстру арештованих активів, повідомляють в нацполіції. 

«Комп’ютерні технології все частіше використовуються для приховання незаконно набутих активів. Співпраця кіберполіції з АРМА дозволить поєднати цифрову криміналістику із класичними методами розслідування. Спільними зусиллями вдасться максимально ефективно  виявляти злочинно набуті активи і спрямовувати їх на відновлення країни», - наголосив Юрій Виходець.

Нововведення дозволять комплексно виявляти й розшукувати майно, яке може перебувати у нелегальній власності. У подальшому такі активи можуть обертатися в дохід держави. Співпраця кіберполіції з АРМА принесе державі позитивні економічні результати від протидії кіберзлочинності.

«Я вдячна Департаменту кіберполіції Нацполіції України за суттєву допомогу під час введення у промислову експлуатацію Реєстру арештованих активів. Його запуск за вашого сприяння допоміг якісному інформуванню громадськості про зусилля держави та АРМА зокрема в управлінні арештованим майном», - зазначила під час зустрічі Олена Дума.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ