Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Економіка

Кількість туристів на Шацьких озерах зросла у 2-3 рази

Лише 10 % туристичних баз не були готові до старту сезону та прийому відпочивальників
фото з сайту Суспільне

На Шацьких озерах у рамках туристичного сезону-2023, який тривав до 28 серпня, фіксували вдвічі, подекуди втричі більше відпочивальників, ніж 2022 року.

Про це інформує Суспільне.

Як розповів Шацький селищний голова Сергій Карпук, зростання кількості туристів фіксували здебільшого на вихідних.

"Люди приїжджали на вихідні, відпочивали, але можу відмітити, що в рази було більше, ніж у попередній рік. Туристів було в липні вдвічі більше, а в серпні, можливо, й втричі більше в порівнянні з попереднім роком. Ми це бачили по заповненості відпочинкових зон і пляжів", — сказав посадовець.

Як зазначив Сергій Карпук, лише 10 % туристичних баз не були готові до старту сезону та прийому відпочивальників. "Були такі, які не очікували, що сезон буде і люди поїдуть. Знаю, що були випадки, коли бізнес не зреагував і не відкрився, хоча наповненість була", — каже селищний голова.

Найбільше туристів, з його слів, відпочивали влітку в селі Світязь, у районі Гушівського хутору (село Підманове) та на озері Пісочне, найменше — в урочищі Гряда, де бази відпочинку заповнювалися лише не вихідні.

Кошти, які матиме Шацька громада від туристичного збору, поки не підраховували, розповів селищний голова, оскільки надходження продовжують отримувати ще впродовж вересня.

Сергій Карпук каже: прогнозує, що коштів громада отримає небагато. З його слів, туристичний збір є проблемним, оскільки реальні механізми його отримання відсутні.

"Туристичний збір платиться поквартально і аналізувати його зможемо в жовтні. Сума невелика буде, збір значно впав у порівнянні з 2020-2021 роками. Пов'язано з тим, що туристи не завжди декларують і оплачують свій приїзд. Так і бізнес: можливо це пов'язано з приховуванням реальних надходжень", — додав посадовець.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ