Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Кіріл виключить з диптиху патріарха Олександрійського через ПЦУ

Рішення патріарха Олександрійського Феодора визнати главу ПЦУ митрополита Епіфанія робить неможливим його поминання патріархом Кірілом.

Про це на своїй сторінці у Telegram повідомив голова синодального відділу зв’язків з громадськістю і ЗМІ Московського патріархату Володимир Легойда, передає УНН.

"З Олександрії прийшла вельми сумна новина про рішення патріарха Олександрійського Феодора визнати главу українських розкольників Сергія Думенка ("митрополита Епіфанія) і внести його ім'я в диптихи Олександрійської церкви. Це робить неможливим поминання патріарха Олександрійського патріархом Московським і всієї Русі", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, головний секретаріат патріархії Олександрії і всієї Африки поширив офіційне повідомлення, де сповіщається про визнання патріаршого і синодального Томосу Вселенського Патріархату про автокефалію Української Церкви та включення імені предстоятеля Православної церкви України блаженнійшого митрополита Київського і всієї України Епіфанія до диптиху для поминання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ