Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Кіт Степан став третім амбасадором проєкту «Збережіть українську культуру»

Третім амбасадором проєкту «Збережіть українську культуру» став блогер-мільйонник кіт Степан. Харківський кіт Степан має в Instagram 1,3 млн підписників.

Як повідомляє Мінкультури, це вже третя зірка, яка долучилася до проєкту, спрямованого на відновлення зруйнованих росіянами українських пам’яток культури. Авторка блогу розповіла, чому вирішила долучитися до проєкту.

«Я вважаю, що саме у такі складні часи, які ми зараз переживаємо, важливо оберігати та відновлювати нашу культурну спадщину», – сказала авторка блогу й хазяйка тварини Анна.

Марія Гражина Чаплін, продюсерка кота Степана та засновниця всесвітньої премії WorldInfluencers and Bloggers Awards додала: «У інфлюенсерів зараз надзвичайно важлива і відповідальна місія – інформаційно впливати на розвиток. Вони просто зобов’язані виховувати у своєї аудиторії правильні цінності та привертати увагу до важливих речей».

Зазначимо, що з початку повномасштабної війни в Україні росія вже повністю чи частково зруйнувала понад 500 пам’яток культури. Відтак наприкінці серпня Міністерство культури та інформаційної політики спільно з телеком-оператором Vodafone Україна презентували великий проєкт «Збережіть українську культуру», спрямований на залучення благодійних коштів для відбудови пам'яток культурної спадщини в Україні.  

Наразі на порталі завантажено 25 об'єктів з розподілом на категорії: «повністю зруйновані», «пошкоджені» та «ті, які призупинили свою роботу».  Для реставрації, презентованих на порталі об'єктів, треба понад 470 мільйонів гривень. Але, зважаючи на кількість пошкоджених об'єктів по країні, цей список, на жаль, буде лише доповнюватися.

Нагадаємо, раніше до збору коштів долучився Святослав Вакарчук, який передав 350 тисяч гривень на відновлення Національного літературно-меморіального музею Г. С. Сковороди.

Окрім того, у жовтні амбасадорами проєкту  «Збережіть українську культуру» стали гурт Kalush Orchestraта та реп-виконавець Skofka.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ