Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Кліп українки Таню Муіньо номінували на "Греммі-2022"

Американська Національна академія мистецтва та науки звукозапису оголосила номінантів 64-ї церемонії нагородження премією "Ґреммі", яка відбудеться 31 січня 2022 року. На перемогу в номінації "Найкраще відео" претендує кліп Montero (Call Me By Your Name) репера Lil Nas X, режисерами якого стали українка Таню Муіньо та сам виконавець.

Про це інформує Суспільне.

Американський репер Lil Nas X випустив пісню Montero (Call Me By Your Name) у березні 2021 року, композиція відкриває однойменний студійний альбом виконавця. У той же день бвідбулась прем'єра кліпу, де він та українка Таню Муіньо зрежесували.

Кліп одразу почав набирати перегляди і наразі він має понад 395 мільйонів переглядів.

У кліпі репер постає в образі чи то Єви, то чи Адама, яких спокушає змій, його судять в чистилищі, після чого він потрапляє до пекла, де спокушає диявола еротичними танцями. Робота зачіпає теми релігії, сатанізму та ЛГБТ+.

У листопаді кліп отримав премію MTV Europe Music Awards 2021 у номінації "Найкраще відео". У вересні Montero переміг у трьох номінаціях премії MTV Video Music Awards 2021 - "Відео року", "Найкраща режисура" та "Найкращі візуальні ефекти".

Лідером 2022 року за кількістю номінацій став джазовий музикант Джон Батіст, який претендує на 11 статуеток. Джастін Бібер, Doja Cat та H.E.R. змагаються у восьми номінаціях, Біллі Айліш та Олівія Родріго - у сьоми.

За звання "Найкращого реп-альбому" борються релізи від Каньє Веста, Дрейка, Наса, Джея Коула та Tyler, The Creator. Також "Donda" Каньє Веста може стати найкращим альбомом року за версією премії. З повним переліком претендентів на "Греммі-2022" у 86 номінаціях можна ознайомитися на сайті премії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ