Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Оголосили переможців Grammy-2021

У Лос-Анджелесі в умовах пандемії відбулася 63-тя церемонія нагородження переможців премії Grammy.

Співачка H.E.R., яка отримала статуетку за найкращу пісню року та найкращу R&B пісню. Фото: Jordan Strauss/Invision/AP

Про це повідомляє Американська академія мистецтва і науки звукозапису, - передає Громадське.

Статуетку за "Найкращий запис року" отримала тогорічна тріумфаторка Біллі Айліш за пісню Everything I Wanted. Біллі та її брат Фіннеас О'Коннел також перемогли у номінації «Найкраща пісня, написана для кіно, телебачення» з піснею No Time To Die — саундтреком до стрічки про Бонда.

У номінації "Найкращий альбом року" переміг альбом folklore Тейлор Свіфт. Співачка стала першою артисткою, яка тричі перемагала у цій категорії: у 2010 році з альбомом Fearless та у 2016 з "1989". Лише троє інших виконавців тричі вигравали статуетку за найкращий альбом: Френк Сінатра, Пол Саймон та Стіві Вандер.

"Найкращою піснею року" стала I Can't Breathe виконавиці H.E.R, яка цитує слова темношкірого американця Джорджа Флойда до поліцейських, які стали коліном йому на шию. Смерть Флойда спричинила у США та в інших країнах протести Black Lives Matter.

Найкращою новою виконавицею стала Megan Thee Stallion. Вона також перемогла у номінації "Найкраще реп-виконання" та "Найкраща реп-пісня" з композицією Savage. У пісні також брала участь Бейонсе. Меган стала першою жінкою, яка перемогла у цій категорії.

Бейонсе та Megan Thee Stallion на 63-й церемонії нагородження Grammy у Лос-Анджелесі, 14 березня 2021 року

Бейонсе та Megan Thee Stallion. Фото: AP Photo/Chris Pizzello

Цьогоріч Бейонсе була номінована у дев'яти категоріях. Вона перемогла у номінації "Найкраще R&B-виконання" та стала найвизначнішою виконавицею — у Бейонсе рекордні 28 статуеток Grammy.

У категорії "Найкраща збірка саундтреків" був саундтрек до художнього фільму Девіда Добкіна "Євробачення: Історія вогненної саги", в записі якого брала участь українська співачка Джамала. Однак перемогу у номінації здобув саундтрек до фільму "Кролик Джоджо".

Повний перелік переможців дивіться тут.

Цьогоріч церемонія нагородження відбувалася просто неба у Лос-Анджелесі. Артисти сиділи зазвичай у масках за столиками, які розмістили з дотриманням соціальної дистанції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ