Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Клопотенко розповів рецепт улюбленої страви Шевченка — борщу з карасями

Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко поділився з підписниками рецептом пісного одеського борщу з карасями.

Про це йдеться на сторінці шеф-кухаря. 

"Тарас Григорович у своїй біографії писав, що дуже любив одеський борщ з карасями. Про це я вперше дізнався, коли знімав проєкт "Енеїда". А ще я дізнався, що такий борщ — божественно смачний", — написав Клопотенко. 

Рецепт борщу з карасями

Для приготування борщу з карасями потрібно взяти 6 маленьких карасів або іншу рибу, яку любите.

Очищених карасів посоліть з обох боків та запаніруйте в борошні (приблизно 1 ст. л борошна). Розігрійте пательню з 2 ст. л олії та добре обсмажте карасів з обох сторін до рум’яної скоринки. Перекладіть на паперові рушники, щоб всоталася зайва олія.

Далі очистьте один великий буряк, середню цибулину, чотири середні картоплини та одну середню морквину. Цибулю поріжте кубиком, а моркву з буряком натріть на тертці. Цибулю обсмажте у глибокій пательні з 1 ст. л олії до м’якості. Додайте моркву і буряк, влийте 200 мл домашнього томатного соку і тушкуйте все разом кілька хвилин. Потім додайте 150 мл води, доведіть до кипіння і тушкуйте на повільному вогні 10 хвилин.

Тим часом очищену картоплю поріжте невеликими кубиками, викладіть у каструлю і залийте 2 л води. Варіть на середньому вогні з дрібкою солі 20 хвилин. Нашаткуйте 200 г свіжої капусти, додайте у каструлю та варіть ще протягом 10 хвилин.

Після цього додайте в каструлю овочі з пательні, 2 лаврових листи, 3 горошини духмяного перцю, сіль та перець до смаку. Залиште на повільному вогні на 5 хвилин. Додайте до борщу смажених карасів та проваріть все разом протягом кількох хвилин. Подавайте борщ з карасиком у тарілці та насолоджуйтеся.

"Батько Тарас підтримував українські традиції ще до того, як це стало мейнстримом. Тепер наша черга", — додав шеф. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ