Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кличко закликав Раду визначити правила їзди на електросамокатах

Міський голова Києва Віталій Кличко звернувся до депутатів Верховної Ради і закликав їх розробити та внести на одному з найближчих засідань зміни до законодавства про дорожній рух. І визначити, як, де і за якими правилами можуть їздити електросамокати в містах.

Так, мер зауважив, що рух такого виду "транспорту", як електросамокати, не врегульований чинним законодавством України. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу КМДА.

"Тому питання: де саме мають їздити такі засоби пересування – по дорозі, тротуарах, велосипедних доріжках? За якими правилами: швидкість, світлові позначення, з якого віку "водія"? Адже йдеться про безпеку руху, про здоров’я і життя всіх його учасників – тих, хто на самокатах, автомобілістів, велосипедистів, мотоциклістів, пішоходів", - зазначив Кличко.

Дати відповіді і врегулювати всі ці питання має законодавство України про дорожній рух, продовжив він.

"...Тому я офіційно звертаюся до депутатів Верховної Ради: розробити та внести на одному з найближчих засідань зміни до законодавства про дорожній рух. І визначити, як, де і за якими правилами можуть їздити електросамокати в містах", – заявив мер.

Зазначимо, що напередодні стало відомо, що одна з компаній запустила у Києві сервіс прокату електросамокатів. Водночас, мер Києва Віталій Кличко заявив, що компанія розмістила пункти прокату електросамокатів без погодження з містом. А також закликав їх прибрати. За його словами, рух електросамокатів не врегульований чинним законодавством України, тож місто не може дозволити компанії надавати такий вид послуг. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ