Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Княгининівський ліцей Волинської обласної ради сьогодні святкує 60-річчя

Фото Волинська обласна рада
Фото Волинська обласна рада
Фото Волинська обласна рада
Фото Волинська обласна рада
Фото Волинська обласна рада
Фото Волинська обласна рада
1/3
З нагоди поважної ювілейної дати, сьогодні 12 квітня, у стінах навчального закладу відбуваються урочисті заходи. Про це повідомили Гал-інфо у пресслужбі Волинської обласної ради.

Привітати вчителів та учнів ліцею цього дня прибули перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук та народний депутат України Вячеслав Рубльов, а також числені випускники навчального закладу.  
Директор  Княгининівському ліцею Волинської обласної ради Євген Возняк у своєму виступі розповів історію навчального закладу, яка, на його думку, складається з двох частин.

"Сьогоднішні 60-літній ювілей нашого навчального закладу-  це складене число, адже воно складається з 30-ти років існування тоді ще Маяківської школи-інтернату і з 1991 року — ліцею. Майже  95% учнів, які закінчують 11 клас у нашому ліцеї успішно вступають у вищі навчальні заклади. Тому, нашим цьорічним випускникам, яких у нас майже 90,  бажаю успішної підготовки та здачі ЗНО, а головне — легкого вступу в омріяний виш".

Перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук зауважив, що 60-річний ювілей Княгининівського ліцею є знаменним днем в житті усієї освітянської спільноти Волині.

"Сьогодні, один із кращих освітніх закладів області святкує такий гарний і поважний ювілей. 60 років для начального закладу - це ціла епоха, адже ці стіни пам'ятають різні часи реформувань та змін. І здається історія промайнула, як одна мить, але з іншого боку ліцей має славні традиції, і свій гімн і свою символіку , але найбільше його багатство — це випускники, які розлетілись по усіх куточках світу та прославляють цей заклад своїми успіхами, — зауважив він. - Хочу подякувати вчительському колективу та керівництву ліцею, адже ви на правильному шляху, ви найбільш гнучко та правильно вибрали напрям розвитку в світлі сучасної реформи".

Директор ліцею зауважив, що народний депутат Вячеслав Рубльов ніколи не оминає увагою їхній навчальний заклад, та завжди надає посильну фінансову допомогу та сприяння у вирішенні проблемних питань.
"Те, що ви створити тут свої традиції, те, що тут є педагогічний колектив високого рівня, який випускає учнів, якими ми можемо гордитися - це дуже похвально. Чимало випускників вашого навчального закладу стали відомими науковцями і зараз працюють та живуть не лише в Україні, а й далеко за її межами та славлять нашу Волинь і наш Княгининівський ліцей, — наголосив у своєму виступі народний депутат. — Окремо хочу звернутись до ліцеїстів. Саме головне пам'ятайте - ви волиняни, які завжди мають гордо нести ім'я свого навчального закладу та Волині. 60 років це не мажа і я думаю, що Княгининівський ліцей буде працювати ще кілька сотень років, а ми будемо й надалі пишатись його випускниками".

Окрім слів вітань гості також виконали приємну місію та подарували для потреб Княгининівського ліцею сучасний спортивний інвентар.

Довідково:
12 квітня 1961 року - відкрито школу-інтернат
1991 - відкрито спеціалізовані класи гуманітарного профілю з поглибленим вивченням іноземних мов (англійської, німецької)
2001 - розпочато вивчення другої іноземної мови (польської, німецької) з 10-го класу
2004 - школу-інтернат реорганізовано на Маяківський навчально-виховний комплекс "загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ст. - лінгвістичний ліцей"
Про реорганізацію Маяківського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів – лінгвістичний ліцей» (скачати)
2016 - Маяківський навчально-виховний комплекс "загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ст. - лінгвістичний ліцей" реорганізовано  в Княгининівську спеціалізовану школу–інтернат І–ІІІ ступенів «Центр освіти та соціально–педагогічної підтримки»
2018 - Княгининівську спеціалізовану школу–інтернат І–ІІІ ступенів «Центр освіти та соціально–педагогічної підтримки» реорганізовано  в Княгининівський ліцей Волинської обласної ради

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ