Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Колектив Української академії друкарства звернувся до Володимира Зеленського

Напередодні в Українській академії друкарства відбулась вчена рада Університету.
Українська академія друкарства

За результатами Вченої ради УАД, було прийнято рішення направити відповідні звернення в органи державної влади, щодо приєднання Української академії друкарства до Львівського національного університету імені Івана Франка.

Нижче подаємо текст звернення до Президента України Володимира Зеленського:

п. Володимиру ЗЕЛЕНСЬКОМУ 

Звернення колективу

Української академії друкарства

Шановний Володимире Олександровичу!

МОН України без повідомлення та погодження з колективом та студентством академії, на наш погляд, підготувала необґрунтоване розпорядження про приєднання Української академії друкарства до Львівського національного університету імені Івана Франка. Прийняття такого рішення посеред навчального року не сприятиме якісній підготовці кадрів для відповідних галузей під час воєнного стану та, без сумніву, викличе супротив студентства та колективу академії. В даний час, це єдина пропозиція про приєднання серед усіх закладів вищої освіти України.

Така пропозиція суперечить заявам МОН України, зокрема, міністра освіти п. Сергія Шкарлета про неприпустимість порушувати питання скорочення, об‘єднання або іншої реструктуризації закладів вищої освіти до закінчення війни, тому що це долі людей. Міністр також вважає, що будь які зміни в освітній мережі є передчасними, а будь які розмови про це є ОСВІТНІМ МАРОДЕРСТВОМ. 

Українська академія друкарства є єдиним галузевим закладом вищої освіти в Україні, який готує фахівців для видавничо-поліграфічної та пакувальної галузей, засобів масової інформації, що формують соціокультурний простір України.

З академією пов’язаний розвиток в Україні мистецтва оформлення книги, створення вітчизняних поліграфічних та пакувальних матеріалів, технологій, пакувальних та поліграфічних машин. Тисячі випускників академії займають керівні посади в найпотужніших видавництвах, поліграфічних та пакувальних підприємствах, редакціях періодичних видань, рекламних організаціях, конструкторських бюро, на радіо й телебаченні, заводах пакувального та поліграфічного машинобудування України та інших країн світу.

Академія готує фахівців за 7 галузями знань з 16 спеціальностями за освітніми ступенями «молодший спеціаліст», «бакалавр», «магістр» «доктор філософії», «доктор наук». Сьогодні Українська академія друкарства є основним центром підготовки кадрів вищої кваліфікації для поліграфічно-видавничого та пакувального комплексів України. Навчально-виховний процес в Українській академії друкарства забезпечує висококваліфікований професорсько-викладацький склад. Академія є активним учасником багатьох міжнародних асоціацій навчальних закладів світу. Студенти академії за програмами подвійного диплому та Еразмус+ навчаються в багатьох країнах Європи.

Просимо питання оптимізації мережі закладів вищої освіти України, втому числі що стосується Української академії друкарства, приймати комплексно по регіонах України, з врахуванням пропозицій колективів закладів вищої освіти та фахівців відповідних галузей.

З повагою Ректор

Української академії друкарства   Богдан ДУРНЯК

Нагадаємо, напередодні стало відомо про плани міністерства освіти приєднати Українську академію друкарства до Львівського національного університету ім. Івана франка. Таке рішення стало несподіванкою як для колективів обидвох закладів вищої освіти, так і для студентів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ