Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Коли й навіщо знадобиться туристичне страхування?

Коли ви виїжджаєте за кордон, потрібно підготувати всі документи: від біометричного паспорта до поліса. Сьогодні туристичне страхування від ARX компенсує ваші витрати на медичне обслуговування в іншій країні. Коли це необхідно та що покриває поліс — розбираємо далі.

Чи дійсно потрібне страхування за кордоном?

Коли між Україною та Європою з’явився безвіз, вимоги до туристичного страхування дещо послабшали. У багатьох ситуаціях достатньо лише біометричного паспорта. Однак це не означає, що поліс втратив свою актуальність.

Основна причина, чому варто оформити страховку, — фінансова вигода. Вартість медичних послуг за кордоном частіше вища, ніж в Україні. Тож туристичне страхування зекономить ваші кошти. Також із полісом ви швидше отримаєте медичну допомогу: достатньо зателефонувати за номером, що вказаний у полісі, та виконати вказівки. Без поліса ж доведеться відстояти всі черги. А незнання мови може ще уповільнити процес.

Що покриває туристичне страхування?

Туристичні поліси зазвичай відрізняються за наповненням опцій і вартістю. До основної програми від ARX входять:

  • швидка невідкладна допомога;
  • невідкладна стаціонарна або амбулаторна допомога;
  • невідкладна стоматологічна допомога;
  • транспортування до медичної установи;
  • медична евакуація з-за кордону;
  • репатріація тіла;
  • оплата термінових повідомлень і ліків.

У розширених програмах також присутнє відшкодування за затримання багажу, виплати при втраті особистих документів, медичний консьєрж, телеконсультація тощо. 

Особливості оформлення поліса за кордоном

Якщо ви маєте право перебувати в країні понад 90 днів, тоді туристичне страхування не підходить вам. Наприклад, це буває, якщо у вас є посвідка на проживання чи тимчасовий захист.

Якщо ви купуєте поліс за кордоном і у вас немає попереднього страхування, оформити поліс варто за п’ять днів до самої подорожі. Це необхідно, щоб на момент вашого відпочинку страхування вже почало діяти. 

Отже, туристичне страхування — корисний інструмент за кордоном. Оформлюйте його, щоб не витрачати гроші на лікування в іншій країні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ