Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Колишнім силовикам рекомендують служити у ЗСУ на контракті

Вивільненим з роботи співробітникам МВС, Державної фіскальної служби та прокуратури служба зайнятості рекомендує звернути увагу на проходження військової служби за контрактом у Збройних силах України. Контрактна служба в армії – одна з найбільш привабливих з економічної точки зору професій, на яку в рамках специфіки своєї роботи слід звернути увагу безробітним правоохоронцям. Про це повідомив виконуючий обов’язки Голови Державної служби зайнятості Сергій Кравченко, коментуючи плани правоохоронних органів на вивільнення.

«У цьому році службу зайнятості повідомили про вивільнення 25 тисяч працівників МВС та понад 21,5 тисячу податківців. Минулого року також було повідомлено про вивільнення понад 5 тисяч прокурорів. Де усім цим людям шукати роботу? Ми абсолютно переконані, що у розрізі заробітних плат та вмінь цих категорій громадян, найбільш цікавою та високооплачуваною роботою для них буде служба за контрактом у Збройних силах України», – зазначив С.Кравченко.

За його словами, якщо вивільнений правоохоронець вирішить підписати контракт із ЗСУ, йому буде необхідно звернутись до найближчого центру зайнятості або військкомату. Там його проконсультують про наявні вакансії у різних військових частинах та ознайомлять із усіма пільгами та виплатами для військовослужбовців за контрактом.

Наразі, за словами в.о. Голови Держслужби зайнятості, на обліку перебувають близько 5200 правоохоронців (понад 3200 колишніх співробітників МВС, близько 1300 податківців та 700 прокурорів).

До відома, військовослужбовець служби за контрактом (солдати і сержанти) та призвані у рамках мобілізації можуть розраховувати на зарплату від 7 тис. грн.; командир бригади – 14 тис. грн.; командир батальйону – 12 тис. грн.; командир роти – 10 тис. грн.; командир взводу – 9 тис. грн. Військовослужбовці, які виконують завдання в зоні проведення АТО будуть отримувати додаткове фіксоване грошове забезпечення, незалежно від військового звання та посади.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ