Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Колишнього голову "Укрхімтрансаміаку" взяли під варту

1 вересня 2021 року слідчий суддя Вищого антикорупційного суду обрав запобіжний захід колишньому керівнику ДП "Укрхімтрансаміак", підозрюваного у зловживанні службовим становищем, яке завдало понад 42,5 млн гривень збитків.

Про це інформує пресслужба САП.

Так, ВАКС задовольнив клопотання детективів НАБУ і прокурора САП та застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Повний текст ухвали буде оголошено 6 вересня 2021 року.

Як вже повідомлялось, за версією слідства, що колишній очільник «Укрхімтрансаміаку», зловживаючи своїм службовим становищем, організував закупівлю бентонітової глини, яку видобувало підконтрольне йому товариство, замість використання для підсипки аміакопроводу безкоштовного ґрунту , який знаходився у місті проведення ремонтних робіт.

24 червня 2021 року йому було повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, яке завдало понад 42,5 млн гривень збитків, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Зважаючи, що місцезнаходження підозрюваного не встановлено, про підозру йому повідомлено в порядку ст. 135, ст. 278 КПК України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ