Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Командувача ВМС ЗС України нагороджено національним орденом Французької Республіки

Командувача ВМС ЗС України адмірала Ігора Воронченка нагороджено національним орденом Французької Республіки. Про це Гал-інфо повідомили в Генштабі ЗСУ.
Фото надане ВМС ЗС України.

Сьогодні, 30 листопада у місті Одеса Командувача ВМС ЗС України адмірала Ігора Воронченка нагороджено національним орденом Французької Республіки "За заслуги". Нагородження відбулося на борту корабля ВМС Франції “Commandant Birot”. Орден в урочистій обстановці командувачу національного флоту вручив посол Франції в Україні Його Високоповажність Єтьєн де Понсен.

– Національний орден «За заслу́ги», який я мав честь щойно вручити особисто пану адміралу Ігору Воронченку є другим за значущістю у Франції. Президент Франції Емманюель Макрон особисто нагородив пана адмірала цим орденом і це свідчить про повагу, яку він має до українських Військово-Морських Сил. Наша співпраця триває досить давно і зокрема про якісний рівень нашої співпраці свідчить стажування українських кадетів на борту французьких кораблів, зупинки французьких кораблів в Одесі. В майбутньому ми будемо розвивати наші відносини між Військово-Морськими Силами Франції та України, – наголосив посол Франції.

– Це нагорода не мені, як особистості, це оцінка діяльності всіх Військово-Морських Сил ЗС України. Між нашими флотам підтримується плідна співпраця, – відмітив командувач національного флоту. – Кожен захід корабля, це ще один крок для безпеки, яка має бути в цьому регіоні. Спільна участь в проведенні міжнародних навчань є одним з кроків, для того щоб Військово-Морські Сили як найшвидше набували сумісності зі стандартами Альянсу для спільного застосування і виконання завдань, – зазначив адмірал Ігор Воронченко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ