Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Комісія з питань ЖКГ підтримала проект бюджету Львівської області на 2019 рік

Як повідомили у прес-службі Львівської обласної ради, комісія з питань будівництва, житлово-комунального господарства, енергоефективності, альтернативної енергетики, промисловості та інвестиційної політики підтримала проект обласного бюджету на 2019 рік. Це відбулося сьогодні, 5 грудня, під час засідання цієї комісії.
Комісія з питань ЖКГ

У проекті обласного бюджету Львівської області на 2019 рік пропонувалися видатки для департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства облдержадміністрації в сумі 328500 тис грн, у тому числі за загальним фондом – 311500 тис грн, спеціальним – 17000 тис грн.

Зокрема, на реалізацію обласної програми для налагодження системи поводження з твердими побутовими відходами у м. Львові на 2017 – 2019 роки, на яку плануються надходження іншої субвенції з міського бюджету м. Львова в рамках Меморандуму про співпрацю між Львівською обласною державною адміністрацією, Львівською обласною радою, Львівською міською радою та органами місцевого самоврядування, на території яких розташовані полігони/звалища для захоронення твердих побутових відходів, щодо поводження з твердими побутовими відходами з м. Львова від 21.04.2017, запропоновано 300000 тис грн або на рівні 2018 року.

На виконання програми зовнішнього освітлення населених пунктів Львівської області за загальним фондом планується субвенція місцевим бюджетам в сумі 11500 тис грн. Із зазначеного обсягу на виготовлення проектно-кошторисної документації для здійснення заходів із електрифікації кварталів забудов, де в тому числі й на виділені земельні ділянки учасникам АТО, родинам загиблих та внутрішньо переміщеним особам шляхом співфінансування виготовлення проектно-кошторисної документації для подальшої подачі документів на електрифікацію, планується спрямувати місцевим бюджетам 1200 тис грн, на влаштування зовнішнього освітлення у населених пунктах області – 10300 тис грн.

За спеціальним фондом обласного бюджету на реалізацію обласних програм «Питна вода» передбачено 12000 тис грн, «Газифікація населених пунктів Львівської області» – 5000 тис грн.

Крім того,у проекті обласного бюджету на 2019 рік пропонувалися видатки для департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження облдержадміністрації в сумі 48500 тис грн у тому числі за загальним фондом – 18200  тис грн, спеціальним – 30300 тис грн.

Зокрема, на реалізацію обласної програми енергозбереження для населення Львівщини для сплати частини відсотків за отримані населенням кредити на впровадження енергозберігаючих заходів передбачається 17000 тис грн, відшкодування тіла кредиту на встановлення альтернативних джерел енергії – 1000 тис грн. Порівняно з очікуваним виконанням 2018 року вказаних видатків планується на 3240,3 тис грн або 22 відсотка більше.

На реалізацію програми енергозбереження для бюджетної сфери Львівщини на 2016-2020 роки для впровадження енергозберігаючих заходів бюджетними установами передбачається за спеціальним фондом 30500 тис грн. За рахунок зазначених коштів планується здійснити видатки з впровадження енергоощадних заходів у закладах бюджетної сфери обласного підпорядкування (згідно з наявною проектно-кошторисною документацією) на суму 30000 тис грн, проведення енергетичного аудиту - 200 тис грн та виготовлення (коригування) проектно-кошторисної документації - 300 тис грн.

Варто зауважити, що члени комісії висловили низку бюджетних пропозицій, які розгляне у четвер, 6 грудня, комісія з питань бюджету, соціально-економічного розвитку, а у вівторок, 11 грудня, – Львівська обласна рада під час позачергової сесії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ