Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Комітет ВРУ з питань бюджету доопрацьовує зміни на 2020 рік

Зміни до Держбюджету на 2020 рік можуть бути розглянуті найближчим часом. Про це на брифінгу після чергового засідання Уряду повідомив Міністр фінансів України Сергій Марченко. Про це інформує Департамент комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Він зазначив, що на даний момент в Комітеті Верховної Ради з питань бюджету доопрацьовуються зміни в основний фінансовий документ країни на 2020 рік. Сергій Марченко підкреслив, що оновленим проектом бюджету передбачено фінансування заходів на боротьбу з COVID-19, зокрема, створення Фонду для боротьби з коронавірусом у розмірі 66,3 млрд грн. Також передбачені кошти на пенсійні виплати, підвищення заробітних плат медичним працівникам.

ʺОсновні показники бюджету не змінилися. Дефіцит залишився 298 млрд грн, або 7,5% ВВП. Доходну частину також не змінювали. Основні зміни відбулися в частині видатківʺ, – підкреслив Сергій Марченко і додав, що в першу чергу скорочено видатки на проведення фестивалів, форумів, культурних заходів, деяких спортивних заходів, статистичних спостережень. Також скорочено частково заробітна плата в державному секторі та капітальні видатки, які не є першочерговими.

Міністр повідомив, що Уряд продовжує активну співпрацю з міжнародними партнерами, такими як Світовий банк, Міжнародний валютний фонд. З останнім також обговорювалися зміни до Державного бюджету.

ʺСподіваємось, що найближчими днями зміни до бюджету будуть подані Комітетом на розгляд Парламенту, і ми зможемо виконати одну з умов МВФ,  щоб розблокувати фінансуванняʺ, – наголосив урядовець.  

Він переконаний, що співпраця України та Міжнародного валютного фонду буде успішною, адже це не тільки ресурс для бюджету, а також позитивний сигнал для інших кредиторів та наших міжнародних партнерів.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, Уряд створив Раду з питань економічного розвитку України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ