Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Компанія Apple представила iOS 12

У понеділок, 4 червня, компанія Apple провела презентацію на WWDC 2018, в рамках якої представила нову версію своєї операційної системи iOS 12. За словами представників Apple, iOS 12 буде доступна на всіх пристроях, на яких працює iOS 11, - Дзеркало тижня.

Операційна система підтримує технологію доповненої реальності, оновлення також отримали взаємодія з голосовим помічником Siri і додаток "Фотографії".

"iOS 12 розроблена для покращення продуктивності більш старих пристроїв. Традиційно, старі пристрої страждають від оновлень iOS, але iOS 12 буде покращувати роботу пристрою замість того, щоб погіршувати її", - заявив Крейг Федеригі, який представляв операційну систему. Наголошується, що нова операційна система дозволить запускати додатки на 40% швидше, клавіатура буде запускатися на 50% швидше, а камера - відкриватися на 70% швидше, ніж iOS 11.

iOS 12 підтримує технологію доповненої реальності. За допомогою додатків, доступних в новій версії операційної системи, користувачі зможуть спостерігати об'єкти віртуального світу, "перенесені" в реальний. Apple і Pixar створили формат файлів .usdz для обміну об'єктами доповненої реальності. Наприклад, можна буде робити знімки, писати текст і поміщати це в AR. Об'єкти можна буде пересилати один одному в iMessages. За допомогою AR-додатку з .usdz можна, наприклад, виміряти довжину об'єкта, зображеного на фотографії.

Додаток "Фотографії" тепер зможе запропонувати користувачеві поділитися знімком з друзями, які були помічені на зображенні. Apple також оновила взаємодія з Siri: у новій версії операційної системи з'явилася функція "додати Siri": користувач зможе встановити унікальні голосові команди, за яким Siri буде відкривати програми.

Крім того, з'явилася функція "Ярлики", яка дозволяє задати певні дії для всієї системи і додатків і налаштувати нагадування.

Безкоштовне оновлення iOS 12 буде доступно через iTunes для користувачів iPhone і iPad.

Apple також представила оновлення Animoji: тепер доступні також привид, коала, тиранозавр і тигр, а сам додаток тепер здатний відстежувати не тільки загальну міміку користувача, але і язик. Крім того, компанія представила Memoji - персоналізовані емодзі, створені на основі зовнішнього вигляду користувача. У FaceTime з'явилася функція групових конференцій.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ