Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Компанія «Центр ЛТД» допомогла відправити на переробку 42 тонни батарейок

Компанія «Центр ЛТД» на волонтерських засадах допомогла із підготовкою супровідної документації і відтепер батарейки 8 різних типів батарейок відправлятимуться на переробку на декілька заводів у Європі.

Організація «Батарейки, здавайтеся!» відновила масштабні відправлення батарейок на переробку, зокрема 42 тонни батарейок вирушили на завод Recupyl в Польщі.

Впродовж півтора року батарейки з пунктів «Батарейки, здавайтеся!» збирались на складі, але їх не могли відправити на переробку через «європейську бюрократію». В організації пояснюють, що у 2022 році в Румунії розпочалась діджиталізація сфери відходів, яка ускладнила приймання батарейок з-за меж Європейського Союзу, в тому числі заводу-партнеру GreenWEEE, з яким вони співпрацюють.

Перші дві фури батарейок, зібраних в супермаркетах «Сільпо», уже попрямували до кордону з Польщею. Перероблення цієї партії батарейок фінансує «Сільпо» і сім брендів батарейок, які продаються на поличках супермаркетів – з доходів від продажів.

Зазначимо, що лише 5% всіх батарейок в Україні в цьому році поїдуть на перероблення.

Транспортні перевезення відходів через кордон України здійснюється з дотриманням усіх заходів необхідного контролю. Якщо у відходах відсутні небезпечні складові, це повинно бути підтверджено спеціальними документами, які супроводжують транскордонні перевезення.

Для перевезення через митний кордон України відходів необхідно отримати висновок Міндовкілля. Цей документ є підтвердженням, що відходи є безпечними, включені до Зеленого переліку і їх перевезення не суперечить Базельській конвенції. Необхідність отримання висновку Міндовкілля стосується всіх суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, які планують будь-яке переміщення такої продукції через кордон. Він видається при ввезенні/вивезенні через кордон відходів, які є безпечними для людей та довкілля.

Компанія «Центр ЛТД» є найбільшою в Україні консалтинговою компанією у сфері екології, охорони праці та проектування з 12-ти річним досвідом роботи. На основі багаторічного досвіду та фаховості підготовки та подання пакетів документів для отримання висновків, експерти Компанії допоможуть Вам підготувати всю документацію та отримати висновок Міндовкілля для продукції, що потрапляє в Зелений перелік відходів.

З повним переліком послуг та досвідом роботи Компанії Ви можете ознайомитись на офіційному сайті  center-ltd.com.ua За фаховою консультацією телефонувати: +38 096 781 05 37, +38 067 725 54 32 або надсилати запитання на електронну пошту: [email protected]

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ