Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кому на Львівщині пропонують роботу та житло

Упродовж січня-червня за сприяння обласної служби зайнятості працевлаштувати 7,8 тис. жителів області. Про це повідомляє Львівська ОВА.
Фото: Львівська ОВА

У розпал літа за сприяння Львівської обласної служби зайнятості працедавці регіону шукали претендентів для укомплектування 13,7 тис. вакансій, з яких 10,6 тис. надійшли за формою 3-ПН. Середній розмір заробітної плати у заявлених пропозиціях роботи становив 13755 грн, що на 2473 грн більше, аніж було у цей час торік.

Як розповіли у обласному центрі зайнятості в області бракує працівників у різних сферах економіки, у тому числі у промисловості, комунальному господарстві, торгівлі, транспорті, медицині, освіті тощо. Найбільше актуальних вакансій зафіксували для представників таких професій як швачка, водій автотранспортних засобів, кухар, продавець продовольчих товарів, продавець-консультант, підсобний робітник, кухар, офіціант та ін.

«Окрім пошуку працівників на заявлені вакансії, служба зайнятості пропонує працедавцям декілька програм, спрямованих на збереження кадрового ресурсу, створення нових робочих місць і розвиток бізнесу. Для прикладу, за двома компенсаційними механізмами понад 600 суб’єктам господарської діяльності відшкодовуються витрати за працевлаштування 953 безробітних, 258 фірмам і компаніям виплачується компенсація за забезпечення роботою 348 вимушено переміщених осіб, 12 працедавцям через службу зайнятості повертаються кошти за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю І та ІІ групи. Загалом у січні-червні поточного року нам вдалося працевлаштувати 7,8 тис. жителів області, 0,6 тис. залучити до виконання громадських та інших робіт тимчасового характеру, 1,8 тис. – до суспільно корисної праці, 2,8 тис. безробітних охопити професійним навчанням, видати 995 ваучерів для підвищення рівня компетенції або здобуття фаху», – повідомив директор ЛОЦЗ Василь Барилюк.

За його словами, в арсеналі служби – 250 вакансій з наданням житла. Найбільше таких пропозицій у Львівській територіальній громаді (180). Для прикладу, помешкання та зарплату у розмірі 30 тис. грн у Червоноградській ТГ пропонують грибоводам. У Львівській ТГ на 25 тис. грн шукають швачок, малярів, друкарів офсетного плоского друкування, налагоджувальників поліграфічного устаткування, слюсарів з механоскладальних робіт, столярів. У Стрийській ТГ роботу, житло і 20 тис. зарплати пропонують ерготерапевту, токарю-карусельнику та фізичному терапевту.

Із повним переліком вакансій, актуальних станом на 8 липня у Львівській області, можна ознайомитися за покликаннямпропозиції роботи з наданням житла. Консультації з питань зайнятості надають у підрозділах ЛОЦЗ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ