Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Комунальні служби Львова просять львів’ян дотримуватися правил безпеки

Якщо зранку львів’яни не побачать своїх автомобілів, які вони припаркували в центральній частині міста, то вони можуть забрати їх на штрафмайданчику, оскільки через те, що у Львові випала третина місячної норми снігу і через складні погодні умови, комунальним службам заважає прибирати паркування автомобілів в недозволених місцях. Про це сьогодні, 29 січня, повідомили під час прес-конференції Марія Желіско, директор департаменту житлово-комунального господарства.
Управління з питань надзвичайних ситуацій та департамент житлового господарства та інфраструктури звертається до мешканців міста з проханням дотримуватись правил безпеки у зв’язку зі складними погодними умовами.
Надмірна кількість снігу, що випала останніми днями у Львові, створила небезпечну ситуацію у місті. У зв’язку з цим служби міста закликають львів’ян бути обережними і дотримуватися низки правил:
 
1.            Не паркувати машини на проїжджих частинах магістральних вулиць, зокрема це стосується вулиць Зеленої, К. Левицького, І. Франка, Дорошенка, Городоцької, Шевченка, Тургенєва, Люблінської, Антоновича, пр. Чорновола та вул. Стрийської. Це пов’язано з перешкоджанням роботі прибиральної техніки.
2.            Не заїжджати в центральну частину міста без нагальної потреби.
3.            Користуватися громадським транспортом.
4.            Триматися подалі від будинків, йти серединою тротуару.
 
 
УВАГА! За синоптичними прогнозами, сьогодні, 29.01.2007 р., вночі температура впаде до 10 градусів морозу, у зв’язку з чим утвориться ожеледиця на дорогах, намерзання на лініях електропередач.
Також Марія Желіско зазначила, що місту дуже бракує технічних засобів, а також робочих рук, зокрема КАТП 1339, на яке лягає основна частина роботи, за три роки оновила технічний парк усього на 9 одиниць, тоді як потрібно в три рази більше. На сьогодні в КАТП 1339 є 41 одиниця спецтехніки, а районні адміністрації мають 38 одиниць техніки. Також 9 одиниць техніки мають приватні підприємці, які працюють в цій галузі. Загалом у Львові працює 88 одиниць спецтехніки. Також працює 2 773 двірники в ЖЕКах і 2548 в районах. Проте на сьогодні не вистачає загалом понад 800 працівників.
Як зазначила Марія Желіско, їх не вистачає через те, що ця робота дуже важка, а зарплата мінімальна, жодних премій за понаднормовий час не визначено. „Попри те ми працюємо цілодобово і без вихідних, єдине, що нам заважає це автомобілі, які паркують в центрі та на магістральних вулицях”, – сказала Марія Желіско.
Вона також зазначила, що в бюджеті розвитку планується передбачити кошти на придбання трьох універсальних автомобілів для прибирання вулиць, які влітку можуть пилослосити вулиці, а взимку прибирати сніг. На це передбачено 6 млн грн. Коштує один такий автомобіль від 700 тисяч до 2 млн грн.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ