Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Конгрес культури у Львові оголосив програму та реєстрацію

Конгрес Культури «Сцена майбутнього», що відбудеться у Львові 14-16 жовтня, оголосив програму та відкрив реєстрацію для слухачів і слухачок.

Про це Гал-інфо повідомили у пресслужбі Конгресу.

У фокусі цьогорічного Конгресу — актуальні процеси й питання сфери культури передовсім в Україні. Серед тем: сучасні театр та кіно, етика пам’яті в музеї, трансформація культурних політик, становище культурних інституцій, творення контенту, поняття антропоцену в культурі, катастрофа як топос сучасної культури, ін.

У програмі — події Великої та Малої сцен, що діятимуть паралельно. Порядок денний Великої сцени охоплює дискусійні та лекційні формати у трьох кураторських блоках: «Катастрофи» (кураторка Зоряна Рибчинська), «Спів-Життя» (Оксана Дащаківська), «Театрократія» (Оксана Форостина). Програма Малої сцени сформована за результатами опен-колу й акцентує на практичних форматах і репрезентації досвідів.

Відкриє «Сцену майбутнього» знаний бельгійський соціолог культури Паскаль Ґілен. Серед спікерів та спікерок Конгресу: Тамара Гундорова, Лєшек Кочановіч, Юлія Федів, Олекса Манн, Олеся Островська-Люта, Адріан Івахів, Ірина Чужинова, Олександр Михед, Богдан Шумилович, Остап Українець, Дарія Бадьйор, Іван Козленко, Ахтем Сеїтаблаєв, Ольга Сагайдак, Ганна Улюра, Пітер Померанцев, Володимир Шейко, Ірина Подоляк, Олександр Ткаченко, Антон Дробович, Андрій Москаленко, Богдана Брилинська, Василь Косів, Ольга Райтер, Христина Бойко, Станіслав Лячинський та ін. Мистецьку складову репрезентуватиме арт-простір від Влодка Кауфмана й Олексія Хорошка, проєкт «Екотеатр». Локації Конгресу: Театр Лесі Українки, Радіогараж, завершальний день відбудеться у сесійній залі Львівської міської ради.

Із Програмою Конгресу можна ознайомитися тут: https://bit.ly/39hNNkq. А зголоситися на живу участь у події як слухач(ка) можна до 8 жовтня включно, заповнивши форму: https://bit.ly/2Z8oQpD. Захід буде цікавим насамперед для представників та представниць галузі культури, мистецтва, креативних індустрій, аналітики у сфері.

Конгрес «Сцена майбутнього» організовує Інститут стратегії культури й «Вірменська 35» за підтримки Львівської міської ради, Міжнародного фонду «Відродження» та Фундації Стратегічних Змін. 

Стежити за новинами можна на фейсбук-сторінці Конгресу Культури, інформація про подію — на сайті https://culturecongress.org.ua/.

Конгрес Культури у Львові задуманий як стала платформа для фахового критичного огляду культурного процесу. Подія відбувається у форматі бієнале. 

Перший Конгрес Культури — «Перехід 1989» — відбувся у жовтні 2019 року та зібрав у Львові 250 спікерів й учасників із 8 країн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ