Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Колумбії заборонили проведення кориди — AP

Конгрес Колумбії проголосував за законопроєкт про заборону проведення кориди в країні. Він передбачає поетапну заборону кориди впродовж до 2028 року.

Про це повідомляє Assosiated Press.

Тепер новий закон має підписати президент Колумбії Густаво Петро, яки є давнім противником цього шоу.

"Ця заборона є величезною перемогою для організацій, які працювали над трансформацією суспільства та відкинули насильство над тваринами", — сказав борець за права тварин і член міської ради в Калі Террі Хуртадо, який очолює протести проти кориди з 1990-х років.

Він наголосив, що тепер відчуває "полегшення" від того, що биків і коней (які також беруть участь у деяких боях биків) у Колумбії більше "не будуть катувати", і що, зокрема, діти більше не будуть спостерігати за такими "видовищами".

Колумбійські любителі кориди назвали заборону посяганням на свободи меншин, а також проблемою для міст, де ці заходи збирають тисячі відвідувачів.

У Колумбії, де корида проводиться з колоніальних часів (кінець XV століття), менш як два десятки муніципалітетів продовжують проводити ці заходи, хоча щорічні бої биків у місті Манісалес все ще збирають десятки тисяч глядачів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ