Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Польщі помер один із керівників Світового конгресу українців

Романів був першим заступником президента Світового конгресу українців
Фото - Facebook/Союз українських організацій в Австралії

На 68 році життя у Варшаві помер український громадський і політичний діяч Стефан Романів. Про це повідомляє Світовий конгрес українців.

Романів був першим заступником президента Світового конгресу українців, головою комісії з визнання Голодомору геноцидом проти українського народу та головою проводу Організації українських націоналістів.

Як зазначив Союз українських організацій в Австралії, повертаючись додому до Австралії після участі в конференції в Литві, Романів знепритомнів у Варшаві два дні тому. Його негайно доставили до лікарні.

Що відомо про Стефана Романіва

Стефан Романів народився 12 листопада 1955 року у Мельбурні. Батько Стефана Романіва родом із Тернополя, а прибув до Австралії у 1949 році. Мати – німкеня.

З молодих літ відвідував українську греко-католицьку церкву та рідну школу у Мельбурні. Закінчив місцевий педагогічний університет. Працював учителем початкової школи.

Очолював осередок Спілки української молоді у Мельбурні, крайову управу СУМ в Австралії, парафіяльну раду Української греко-католицької катедри в Мельбурні. Очолював парламентську комісію з питань багатокультурності в штаті Вікторія.

Багаторічний голова української громади у Вікторії, голова Союзу українських організацій в Австралії, довголітній керівник української братської школи та голова шкільної ради, ексзаступник голови Світової управи Спілки української молоді.

З 2008 по 2018 рік Стефан Романів був генсеком, а з листопада 2018-го – першим заступником президента Світового конгресу українців. Також головою комісії з визнання Голодомору геноцидом проти українського народу.

Романів був нагороджений орденами та медалями президента України трьох рівнів та Міністерства закордонних справ за розвиток міжнародних відносин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ