Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Волинь

Конгрес США визнав Голодомор геноцидом українського народу

Палата представників Конгресу США визнала Голодомор геноцидом українського народу. Про це у Facebook повідомляє посольство України у США.
Меморіал Голодомору у Вашинґтоні

"Таким чином, на сьогодні обома палатами Конгресу США ухвалено рішення, у яких Голодомор визнано геноцидом українського народу", - підкреслює посольство.

Зазначається, що постановча частина документа містить визнання висновків Урядової Комісії США щодо Голоду в Україні (від 22 квітня 1988 р.) про те, що "Сталін та його оточення вчинили у 1932-1933 рр. геноцид проти українців".

"Як і аналогічна резолюція, що була ухвалена Сенатом США 3 жовтня цього року, документ також засуджує систематичні порушення прав людини, у тому числі права на самовизначення та свободу слова, вчинені радянським урядом проти українського народу.

Висловлюються найглибші співчуття жертвам, тим, хто пережив Голодомор, та їхнім родинам, а також міститься заклик до розповсюдження інформації з метою підвищення обізнаності у світі про штучну природу цієї трагедії", - йдеться у повідомленні.

Співавторами резолюції виступили понад три десятки конгресменів від Демократичної і Республіканської партій.

Резолюція була представлена 8 червня цього року.

Коментуючи ухвалення резлюції, президент України Петро Порошенко заявив, що "це без сумніву історичне рішення тепер вже всього Конгресу США".

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ