Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Консультативна місія ЄС провела тренінги для співробітників поліції

Двадцять дев'ять керівників середньої ланки з Національної поліції України, Патрульної поліції і системи освіти Міністерства внутрішніх справ України завершили сьогодні триденний навчальний курс з лідерства, організований експертами Консультативної місії ЄС в Україні. Про це повідомила прес-служба місії.

Курс, проведений одночасно у Харкові і Львові, спрямований на підтримку нової культури керівництва в поліції, важливими частинами якої є представницьке управління, делегування, управління через встановлення цілей, права людини та гендерні аспекти, і яка веде до мотивованої, продуктивної роботи в команді та ефективних результатів. Курс також охоплює такі аспекти, як виявлення і запобігання корупції, та інші етичні міркування.

«Довіра між співробітниками і керівництвом в поліцейській організації є обов'язковою передумовою для розвитку довіри між поліцією і громадськістю», наголосив голова місії Кястутіс Ланчінскас на церемонії вручення сертифікатів для учасників курсу у Львові. «Успіх або провал реформ в Україні залежить від керівників. Їм потрібна буде правильна підтримка, для того, щоб досягти успіхів в реформі».

Виступаючи на церемонії у Харкові, керівник операційного департаменту Удо Мюллер зазначив: «Залучення співробітників до розробки та імплементації процедур або рішень, які мають до них відношення — те, що ми називаємо представницьким управлінням - це важливий спосіб підвищення рівня сприйняття рішень і прихильності до них. Важливо керувати як шляхом встановлення досяжних цілей, так і навчатися делегувати. Продуктивність дуже сильно залежить від позитивної мотивації».

Підготовка керівних кадрів буде продовжуватися у подальших курсах, зокрема, в рамках великого проекту реформування органів внутрішніх справ у Києві, Харкові і Львові, з бюджетом у 6 мільйонів євро, який повинен бути реалізований протягом 2017 року шведською поліцією у співпраці з КМЄС та іншими міжнародними організаціями. Цей проект, з фокусом на передовій практиці у сфері взаємодії поліції з громадою і охорони громадського порядку, також надасть підготовку для всіх співробітників поліції на керівних посадах середньої ланки (тобто керівників поліцейських відділків, їх заступників, керівників груп, керівників секцій, чергових і дільничних інспекторів з лідерськими функціями) у 20 вибраних поліцейських відділках.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ