Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Концертна група проекту «Відчинилося життя» вирушає в гастрольну мандрівку до Словаччини

Сьогодні, 17 червня, концертна група проекту «Відчинилося життя» вирушає в гастрольну мандрівку до Словаччини. Впродовж 17 –20 червня учасники дадуть концерти у кількох містах Словаччини, зокрема виступлять і на Міжнародному фестивалі русинської культури в м. Свиднику. Про це Гал-інфо повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Глядачів дивуватимуть «особливим» енергетичним драйвом, адже «Відчинилося життя»  – це неординарний концертний проект, що не має аналогів у країнах Європи,– розповідає Оксана Потимко, виконавчий директор «Українська спілка інвалідів – УСІ» у Львові, оскільки в супроводі оркестру Національного театру  ім.  М. Заньковецької виступають повністю незрячі виконавці з різних міст України віком від 7 до 50 років, а також зірки українського шоу-бізнесу.

Концерти  проекту «Відчинилося  життя» впродовж восьми років  презентувались у Польщі, Швеції, Угорщині, Молдові, Білорусії,  практично всій Україні, і ніколи не залишали глядачів байдужими.  Завдяки  проекту вже троє незрячих виконавців  змогли зійти на професійний рівень, здобути перемогу в національних ТВ-шоу і зламати  стереотипи.  Імена усіх трьох переможців добре відомі:  Зера  Кіраджиєва  («Народна  зірка», 2009), Олена Ковтун  («Україна  має  талант», 2010), Іван Ганзера («Голос країни», 2011).

З  огляду  на  політичну  ситуацію  в  країні,  кримська татарка Зера Кіраджиєва,  цьогоріч вперше не зможе взяти  участь  у  концертах в Словаччині.  Проте полтавчанка Олена Ковтун,  11-річний  бандурист  Остап  Нестеровський, 7-річна Софійка Хома,  львів'янки  Галина  Джала  і  Світлана  Пашкіна, фіналістка I Міжнародного  фестивалю пісні серед незрячих «Голос серця» у Кракові Марія  Швардак  та  інші незрячі вокалісти черговий раз дивуватимуть Європу і голосами, і драйвом, і атмосферою, адже проект робить  неймовірне – змінює світ і людей на краще, успішно  популяризує  Україну та українську культуру в світі, змушує переосмислювати цінності, зауважує Оксана Потимко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ