Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Оркестр Львівської національної філармонії виступив у Словаччині

Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
1/3
7 вересня в ареалі Братиславського замку (Словаччина) відбувся Український фестиваль, у якому взяли участь артисти Академічного симфонічного оркестру Львівської національної філармонії. Про це повідомляє Львівська ОВА.

Під орудою Володимира Сивохіпа звучали Третя Симфонія Михайла Вербицького, Увертюра до опери «Тарас Бульба» Миколи Лисенка, «Слов’янські танці» Антоніна Дворжака увертюра «Творіння Прометея» Людвіга ван Бетховена, а також солоспіви та оперні арії Кос-Анатольського, Данькевича, Стеценка та інших відомих українських композиторів. Презентували також музику патрона Львівської філармонії Мирослава Скорика.

«Сьогодні у нас надважлива місія - представлення культури України в світі. А мистецтво музики зокрема  має величезний потенціал для міжнародного визнання завдяки своєму багатству та різноманіттю. 

Фестиваль української культури став майданчиком для презентації культури звичаїв, традицій, кухні та мистецтва в Словаччині. Українські культурні події за кордоном сприяють зміцненню міжнародних відносин та створенню сприятливого іміджу України, як країни з багатою культурною спадщиною. Виставки, концерти і театральні постановки можуть показати світові різноманіття і багатство української культури, її неповторність і унікальний колорит.

А для українців за кордоном – це можливість відчути себе вдома та нагадати про власну ідентичність», – зазначили директор департаменту з питань культури, національностей та релігій ЛОВА Ірина Гаврилюк.

Виконавці події — відомі солісти та оперні співаки: Адріан Боднар (скрипка), Наталя Зоренко (сопрано), Ярослав Федоренко (баритон), Ігор Бондаренко (бас-баритон), В‘ячеслав Стрєлков (бас) та Сергій Крижненко (бас-профундо).

Подія відбулася за підтримки Львівської обласної військової адміністрації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ