Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Корейський бізнес допоможе у відбудові України

Приватний капітал та бізнес – ключові учасники відновлення

Фото: Depositphotos

Корейський бізнес планує інвестувати у відновлення України, зокрема мова йде про аеропорти та портову інфраструктуру.

Про це повідомляє пресслужба Мінінфраструктури.

Із візитом до Києва прибула делегація Республіки Корея для проведення переговорів про поглиблення співпраці у сфері відновлення. Під час спільного Форуму співпраці у реконструкції Україна та Корея домовилися про розробку проектів з відновлення інфраструктури із залученням корейського досвіду високих технологій та інвестицій корейського бізнесу.

«Приватний капітал та бізнес – ключові учасники відновлення. Для нас є важливим новітній корейський досвід у сфері технологій та транспорту. Республіка Корея свого часу змогла стати справжнім технологічним гігантом і наразі є експертним лідером галузі. Ми вдячні за готовність наших колег ділитися досвідом для втілення головної ідеї повоєнної відбудови – Build Back Better – відбудувати краще, ніж було», – зазначив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Корейську делегацію очолив Міністр земель, інфраструктури та транспорту Республіки Корея Вон Хі Рьон. Серед представників бізнесу були присутні очільники Samsung, Hyundai, Hanwha Solutions, Yooshin та Posco. Українську сторону на форумі представляли очільники Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України, а також Київської та Миколаївської обласних військових адміністрацій.

На полях форуму сторони обговорили старт спільних проектів. Один із найбільших – розробка нового Генерального плану та транспортної моделі Київщини. Окремо розроблятиметься проєкт водовідведення та очищення стічних вод для міста Буча.

Також Україна та Корея підписали меморандуми про співпрацю за різними напрямками.

  • Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України – Корейська корпорація з інфраструктури та розвитку міст (KIND) у якому затверджується намір Корейської корпорації з інфраструктури та розвитку міст за кордоном співпрацювати
  • Миколаївська ОВА – HD Hyundai Construction Equipment за яким Hyundai надасть будівельне обладнання Миколаївській ОВА;
  • Ощадбанк – Корейська корпорація з інфраструктури та розвитку міст за кордоном (KIND) у якому затверджується намір Корейської корпорації з закордонного розвитку міст співпрацювати з українським Ощадбанком.

Ще один пріоритетний напрямок – розвиток залізничного сполучення, зокрема розширення та розвиток мережі швидкісних поїздів класу «Інтерсіті». Сторони також обговорили потенційну співпрацю у сфері розвитку портів, аеропортів, поводження з відходами.

Напередодні Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з Міністром земель, інфраструктури та транспорту Республіки Корея Вон Хі Рьоном. Він закликав представників корейського бізнесу до активної роботи на українському ринку та участі в реалізації проєктів у сферах розвитку атомної та відновлюваної енергетики, машинобудування, автомобільної промисловості, видобутку літію, нафтопереробки, «зеленої» металургії, залізничного транспорту, водних ресурсів та місцевої інфраструктури.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ