Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кошти на програму "єПідтримка" звільнили від податку та військового збору

Кошти, що надаються громадянам у рамках програми "єПідтримка", звільнили від податку на доходи фізичних осіб та військового збору.

Про це інформує УНН.

Відповідне положення міститься в ухваленому сьогодні проєкті закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки сфери спорту.

Так, згідно з текстом законопроєкту до другого читання були внесені зміни до перехідних положень Податкового кодексу України, відповідно до яких до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку на доходи фізичних осіб не включається дохід у вигляді допомоги, що виплачується (надається) за рахунок коштів державного бюджету в рамках програми “єПідтримка”.

Крім того, звільняється від оподаткування військовим збором дохід у вигляді допомоги, що виплачується (надається) за рахунок коштів державного бюджету в рамках програми “єПідтримка”.

З цього приводу висловились у Головному науково-експертному управлінні. У зауваженнях ГНЕУ сказано, що назва документу не відповідає його змісту, оскільки “крім положень щодо державної підтримки спорту, проєкт, всупереч вимогам статті 116 Регламенту Верховної Ради України, доповнено положеннями, що стосуються питання оподаткування податком на доходи фізичних осіб та військовим збором допомоги, що виплачується (надається) за рахунок коштів державного бюджету в рамках програми "єПідтримка”.

До того ж, зазначається, що чинними законодавчими нормами не визначено такого виду “допомоги” та не затверджено “програму “єПідтримка”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ