Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Ковель-Волинь» - «Рочин»: що награли, те й отримали

Безгольовою нічиєю (0:0) завершився матч 15 туру чемпіонату України з футболу серед аматорів, у якому зустрічалися «Ковель-Волинь» та соснівський «Рочин». У Ковелі команди для перемоги робили усе можливе, однак забити бодай одного разу протягом двох таймів не вдалося нікому.

Матч у Ковелі для обох команд був принциповим одразу з кількох причин. Деякі гравці з цього міста уже не перший рік захищають кольори соснівського «Рочина», натомість кілька теперішніх гравців «Ковеля-Волині» свого часу уже виступали у футболці «Рочина». Зважаючи на це, а також статус західноукраїнського дербі та мінімальну перемогу «Рочина» у першому колі (1:0), обом командам було що доводити одна одній. Перемогти у так званому дербі означало не тільки здобути три очки, а й покращити свої турнірні показники та з хорошим настроєм підходити до поєдинків обласних чемпіонатів.

З перших хвилин поєдинку стало зрозуміло: усю «погоду» в атаці команди господарів робитиме колишній гравець «Рочина» Віталій Кашуба. Саме від цього півзахисника йшла найбільша небезпека. Незважаючи на його активні дії, у захисті соснівчани діяли безпомилково, при кожній можливості намагаючись доставити м’яч до гравців лінії атаки. Що цікаво, перший тривожний дзвінок біля воріт ковельчан пролунав на 5 хвилині, коли Максим Болкіт вирізав гострий простріл у штрафний майданчик. Максимум, що здобули гості у цьому епізоді, – лише кутовий.

Свою швидкість та майстерність Віталій Кашуба підтвердив одразу після цієї атаки «Рочина». Кашуба елегантно на швидкості ввірвався у штрафний майданчик, однак зумів здобути лише кутовий. У цьому епізоді свою молодість доводилося згадувати досвідченому Анатолію Коваленку.

Ще один момент, вартий справжньої уваги, господарі створили на 15 хвилині першого тайму, коли відкривати рахунок у матчі міг Іван Данилюк. Колишній гравець «Рочина» з вигідної позиції у ворота не влучив.

Після цього епізоді підопічні Володимира Підкіпняка нарешті прокинулися. В атаці соснівчан почав проглядати певний малюнок, проте з небезпечними моментами справи були не найкращі. Усі потенційні загрози біля воріт «Ковеля-Волині» «гасив» боковий арбітр, фіксуючи положення поза грою. Якщо відверто, то за увесь матч Андрій Дева назбирав для себе, мабуть, рекордну кількість офсайдів, проте кілька з них, а особливо на 24 хвилині першого тайму, був сумнівним.

Незважаючи на офсайди, і без них гравці «Рочина» робили усе можливе для того, щоб вийти вперед у цьому матчі. Найкращий епізод у першому таймі втратив Кохман. Після подачі Олега Домальчука Андрій зумів пробити лише у голкіпера. В інших епізодах воротар «Ковеля-Волині» Олег Ярмолюк участі не брав, оскільки гравці «Рочина» били мимо цілі.

На початку другого тайму гостям з Соснівки вдалося заволодіти ініціативою. Гравці «Рочина» більше почали діяти через передачі низом, однак справжня гольова небезпека біля воріт господарів прийшла зовсім не від цього. Непорозуміння між центральними оборонцями «червоних» вивело Андрія Кохмана сам на сам з голкіпером суперника. Свій супершанс у цьому матчі Кохман не реалізував – нападник, пробиваючи дальній від голкіпера кут воріт, дивом не влучив у рамку.

До завершення гри гості хоч і мінімально переважали суперника, однак за гольовими моментами була рівновага. На небезпечний удар Євгена Могіля (сейв Коваленка) гості відповіли голом, щоправда, на думку лайнсмена, знову з офсайду. Цей офсайд, як і той, що був на 24 хвилині першого таймі, був дуже і дуже сумнівним.

До завершення матчу обидві команди робили усе перемоги, проте забити «чистий» гол без порушення правил, а особливо положення поза грою, не вдалося нікому. Фінальний свисток арбітра зафіксував бойову нічию, яка, ймовірно таки, стала справедливим підсумком цього матчу.

У четвер, 4 травня, соснівський «Рочин» на виїзді зіграє календарний матч чемпіонату Львівщини. Суперником «Рочина» буде СФК «Кордія-Муроване».

Чемпіонат України серед аматорів. Група 1. 15 тур

Ковель. Стадіон «Мііський», 1000 глядачів

«Коваль-Волинь» (Ковель) – «Рочин» (Соснівка) – 0:0 (0:0)

«Ковель-Волинь»: Ярмолюк, Безкоровайний, Дручик, Ю. Заліпа, (Кузьміч, 89)  А. Заліпа, Шафранюк, Ліщук, Данилюк, Кашуба, Романчук, Могіль (Чапко, (Мороз, 90),

«Рочин»: Коваленко, Домальчук, Іванишин (Ільїн, 46), Портянко, Васюта, Найдишак, Богданов, Яструб (Цюпка, 67), Болкіт (Українець, 75) Кохман (Семеряк, 85), Дева

Попередження: Романчик, 4, Безкоровайнипй, 90 -  Іванишин, 23, Богданов, 71

Арбітр: Н. Дьордь (Ужгород)

Асистенти арбітра: В. Бельзецький (Тернопіль), О. Загородний (Тернопільська обл..)

Четвертий арбітр: В. Дмитрук (Волинська обл.)

Спостерігач арбітражу. В. Папірович (Хмельницький)

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ