Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Економіка

Крафтові виробники можуть отримати грант на 3 тисячі євро

Проєкт міжнародної гуманітарної організації Help – Hilfe zur Selbsthilfe «Підвищення стійкості громад в західних областях України» планує підтримати підприємства, які мають реалістичні та стійкі бізнес-ідеї для відновлення або розвитку своєї економічної діяльності. Про це повідомляє Львівська ОВА.
Фото - Мінцифри

Мікрогрант в розмірі до 3 тисяч євро надається лише на закупівлю обладнання та матеріалів і не покриває заробітну плату, оренду чи ремонт приміщення, транспортні витрати та інші подібні витрати.

Критерії участі:

  • статус ВПО від 24 лютого 2022 року, місце проживання та проведення господарської діяльності в Львівській області (також допускаються Закарпатська, Івано-Франківська, Волинська області);

  • бізнес зареєстрований, належить та керується саме заявником на грант, який є громадянином України (18+ років);

  • об’єктом грантової підтримки може виступати лише обладнання та матеріали (частка матеріалів не більше 20% від загальної суми гранту);

  • відсутність притягнення до кримінальної відповідальності через корупцію чи шахрайство;

  • напрямки бізнесу – крафтове, ремісниче виробництво та сервісні послуги.

Проєкт заохочує до участі в проєкті жінок зі статусом ВПО (жінки, які є головою сім’ї у зв’язку з воєнною службою чоловіка, його пораненням, перебуванням у полоні чи загибеллю є пріоритетною категорією). 

Обов’язки отримувачів гранту:

  1. Реєстрація підприємницької діяльності (якщо не зареєстрований).

  2. Закупівля обладнання та матеріалів на суму 3000 євро.

  3. Прийняття моніторингового візиту та надання доступу до закупленого обладнання та документів.

  4. Публікація посту у соціальних мережах з хештегом #helpbusiness та відміткою офіційної сторінки.

«Грантова програма не надаватиме гранти підприємствам, що займаються виключно вирощуванням сільськогосподарської продукції або розведенням тварин. Втім, якщо підприємство вирощує продукцію або розводить тварин і при цьому створює ремісничі та крафтові продукти/товари, такі як сир, хліб або мед тощо, то воно може претендувати на підтримку. Ця програма грантової підтримки є надзвичайно важливою для розвитку мікропідприємств, особливо для жінок-переселенок, які відновлюють своє життя та бізнес у нових умовах. Надаючи фінансову допомогу та підтримку, проєкт сприяє не лише економічній стабільності, але й соціальній інтеграції та самодостатності цих жінок. Вірю, що їхні ремісничі та крафтові бізнеси не лише зміцнять місцеву економіку, а й стануть прикладом стійкості та підприємницького духу», – наголосила Тетяна Гетьман, директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА.

Заявку на участь необхідно подати до 12 липня. Деталі та реєстрація на грантову програму за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ