Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Кремль посилює захист Кримського мосту — британська розвідка

Кримський міст є дуже важливим для матеріально-технічного забезпечення російських військ на окупованих територіях півдня України, тому Росія посилює захист Керченської протоки і моста.

Про це повідомляє Міноборони Великої Британії.

Як зазначили у британській розвідці, Керченська протока є вузьким місцем для матеріально-технічного забезпечення російських військ на окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей. Росія сильно залежить від Кримського мосту та поромів для перетину протоки.

"Росія використовує низку пасивних засобів захисту, таких як генератори диму та підводні бар’єри, поряд із заходами активного захисту, такими як системи ППО, щоб підвищити живучість водних переходів і мінімізувати шкоду від майбутніх атак", — йдеться у повідомленні.

За словами аналітиків, важливість мосту як для матеріально-технічного забезпечення, так і для символіки російської окупації вимагає вжиття масштабних заходів захисту.

Станом на 29 серпня 2023 року зображення підтверджують, що Росія створила підводний бар’єр із затоплених кораблів і стримувальних бонів для блокування атак безпілотних надводних кораблів на Кримський міст, зазначили у розвідці.

"У південній частині мосту — це кілька суден, розташованих на відстані 160 метрів один від одного. Вони розміщені там, де 17 липня 2023 року відбулася атака українських БПЛА "Морський малюк", — йдеться у звіті.

У розвідці зазначили, що у вересні 2022 року, російський флот протягом кількох днів короткочасно випробував радіолокаційні приманки на баржах, які, ймовірно, повинні стримувати ракети радіолокаційного наведення.

Інші контрзаходи для захисту мосту включають використання генераторів диму TDA-3, встановлених на вантажівці, з навчаннями, проведеними 24 травня 2023 року. Цей дим був активований для стримування вхідних повітряних загроз 12 серпня 2023 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ