Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Крищенко пішов з посади очільника поліції Києва: вже відома заміна

Начальник Головного управління Національної поліції міста Києва Андрій Крищенко подав рапорт про відставку, який вже задовольнило Міністерство внутрішніх справ.
Андрій Крищенко

Про це він повідомив 11 серпня на особистій сторінці у Facebook.

"Я подав рапорт про відставку. І вчора його задовільнили. Більше ніж п‘ять з половиною років я пліч-о-пліч провів із поліцейськими Києва", — написав він.

За його словами, це був "непростий час постійних викликів і кризових ситуацій". Він описав своє перебування на чолі столичної поліції як період "інколи трагедій та невдач і часто — успіхів". Також Крищенко вважає, що поліція "ніколи не ховалася і не відмовчувалася", розповідаючи про свою роботу.

"У цьому періоді – тисячі масових акцій, Євробачення і фінал Ліги чемпіонів, розкриття резонансних і серійних злочинів, вдосконалення професійного рівня поліцейських. Ми рухалися вперед, підтримували всі нововведення і самі ініціювали впровадження пілотних проєктів, які згодом поширювалися на всі поліцейські підрозділи", — резюмував він.

Водночас причину свого рішення про відставку він не надав додаткової інформації. 5 серпня про звільнення Крищенка повідомляли низка ЗМІ. Офіційно у Нацполіції це не підтверджували.

Нагадаємо, що Андрій Крищенко був начальником поліції Києва з 15 грудня 2015 року.

Головне управління Національної поліції у Києві після відставки Андрія Крищенка очолив Іван Виговський .

Про це у коментар ТРК Україна 24 зазначив сам Крищенко.

Іван Виговський очолював з початку 2020 року поліцію Полтавської області. З 2016 року – заступник начальника слідчого управління ГУНП у Миколаївській області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ