Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Київський суд не скасував заборону серіалу «Свати»

Окружний адміністративний суд Києва залишив чинною заборону серіалу «Свати», - Громадське.

Крім того суддя постановила не скасовувати заборону в’їзду в Україну російському актору та зірці серіалу Федору Добронравову.

Компанія «Кіноквартал» — студія «Квартал95» — позивалася до Служби безпеки України, Міністерства культури та Держагентства з питань кіно. Вона вимагала скасувати заборону Добронравову в’їжджати в Україну протягом 3 років, а також компанія домагалася скасувати наказ про заборону трансляції серіалу в Україні.

Нагадаємо, в Україні заборонили всі сезони серіалу «Свати», що знімався за участі низки російських акторів, яким СБУ заборонила в’їзд до України.

У Держкіно уточнили, що це рішення ухвалене відповідно до статті 15 Закону України «Про кінематографію» (щодо фільмів держави-агресора), а також наказу Міністерства культури України від 28 листопада «Про доповнення (оновлення) Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, на підставі звернення Служби безпеки України».

22 листопада Служба безпеки заборонила в’їзд російському акторові Федору Добронравову. Речниця СБУ заявила, що актор відвідував Крим та «публічно підтримував анексію півострова». Він відомий ролями в російських серіалах та, зокрема, в українському серіалі «Свати».

Через це сценарист і продюсер серіалу «Свати» Володимир Зеленський звернувся до Служби безпеки.

Пізніше стало відомо, що канал «1+1» позивається до Мінкульту через серіал «Свати».

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ