Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Київський університет Шевченка зазнав пошкоджень внаслідок обстрілів

Унаслідок ракетної атаки 31 грудня були пошкоджені будинки Виставкового кампусу Національного університету ім.Тараса Шевченка, для відновлення розпочато збір благодійної допомоги, повідомляє пресслужба університету.
Фото: КНУ імені Тараса Шевченка

Як повідомляють в пресслужбі ЗВО, 31 грудня 2022 року, внаслідок ракетної атаки значні пошкодження отримали корпуси ННЦ "Інститут біології та медицини" та ННІ високих технологій, факультетів психології, соціології, комп'ютерних наук та кібернетики, радіофізики, електроніки та комп'ютерних систем, механіко-математичного. та географічного факультетів, кафедри ядерної фізики, кріогенний комплекс фізичного факультету, спорткомплексу, Українського фізико-математичного ліцею та деяких гуртожитків Студмістечка.

Учора, 1 січня, розпочались роботу з прибирання будівель та території від розбитого скла, закриття вибитих вікон плівкою та фанерою, щоб захистити приміщення та лабораторне обладнання від холоду та опадів.

"Цього разу збитки, завдані падінням ракети, у рази перевищуватимуть ті, яких зазнав Університет під час масованого ракетного обстрілу середмістя Києва 10 жовтня 222 року, коли були ушкоджені будівлі Головного (Червоного) навчального корпусу, ННІ філології (Жовтий корпус), Наукової бібліотеки імені М. Максимовича, хімічного факультету, а також оранжереї Ботанічного саду імені О. Фоміна", - йдеться в повідомленні.

До відновлення корпусів, пошкоджених у жовтні, приєднались: український уряд, партнери із Туреччини, Японії, Південної Кореї та інші меценати. Університет вже оновлює вікна у Червоному та Жовтому корпусах, а також у Науковій бібліотеці імені М. Максимовича.

В університеті ім.Шевченка просять приєднатися до відновлення корпусів у Виставковому кампусі.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ