Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією  |  Надзвичайні події

Леонід Тимченко: Термін видачі витягів про зниклих безвісти - десять днів

Термін видачі витягів про зниклих безвісти - десять днів. Про це заступник Міністра внутрішніх справ України Леонід Тимченко повідомив сьогодні в ефірі одного з телеканалів в рамках всеукраїнського телемарафону «Єдині новини».

В Україні запрацював єдиний реєстр зниклих безвісти за особливих обставин. Якщо особу буде визнано зниклою безвісти за особливих обставин, рідні зможуть отримати витяг з реєстру, що підтверджуватиме статус зниклого. Для цього слід надіслати запит до Міністерства внутрішніх справ або на електронну адресу відомства: [email protected]

«Отримати витяг мають право родичі особи, яка зникла безвісти за особливих обставин. Для підтвердження своєї особи вони мають надавати копії своїх документів, а також копії документів, які підтверджують спорідненість з особою, яка зникла безвісти за особливих обставин», - сказав заступник Міністра внутрішніх справ Леонід Тимченко.

Витяги про осіб, зниклих за особливих обставин, родичі зможуть подавати до органів соціального захисту для отримання відповідних виплат, зокрема, для призначення пенсії у зв'язку із втратою годувальника.

Також Леонід Тимченко розповів про терміни отримання витягу з Єдиного реєстру зниклих безвісти за особливих обставин: «Щодо термінів видачі витягів про зниклих безвісти, то це десять днів. Якщо інформація про вказану особу є в реєстрі. Якщо такої інформації немає і додатково потрібно ще проводити перевірку, на це законом передбачено до 30 діб».

Єдиний реєстр осіб, зниклих безвісти за особливих обставин створений для накопичення та централізації відомостей та даних про таких осіб, а також обліку інформації, необхідної для їх ефективного розшуку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ