Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Летальних випадків від грипу на звітному тижні не було

За даними дозорного епідеміологічного нагляду за 47 тиждень 2017 року, в Україні зареєстровано 45 випадків грипоподібних захворювань (далі – ГПЗ); серед них найбільше дорослого населення. Про це повідомив Центр з контролю та моніторингу захворювань.

На звітному тижні в лікувальні заклади госпіталізовано 18 осіб, стан здоров’я яких визначений як тяжка гостра респіраторна інфекція (далі – ТГРІ), відсоток ТГРІ серед госпіталізацій по всіх причинах складає 0,8 %.
За даними рутинного епіднагляду інтенсивний показник захворюваності на грип та ГРВІ становить 470,3 на 100 тис.населення, що більше минулого тижня на 7,2 %. Найвищий показник захворюваності зареєстровано в Київській – 775,9 на 100 тисяч населення, найменший у Тернопільській областях – 232,1. В жодній із областей України не спостерігається епідемічного підйому захворюваності. Найчастіше хворіли та потребували медичної допомоги в умовах стаціонару діти 0 – 14 років.

Летальних випадків від грипу на звітному тижні не було.

Вірусологічний моніторинг

За звітний тиждень методом полімеразної ланцюгової реакції (далі – ПЛР) із недозорних джерел протестовано 84 зразки матеріалів від пацієнтів із підозрою на грип, в 6 випадках визначено РНК вірусів грипу А та В.
В закладах охорони здоров’я, що визначені для проведення дозорного епідеміологічного надзору, при дослідженні 11 зразків матеріалів, відібраних від хворих, стан здоров’я яких визначений як ГПЗ, та 18 зразків, відібраних у хворих, стан здоров’я яких визначений як ТГРІ, позитивні знахідки виявлені в 7 випадках: вірус грипу типу А(Н3) – 1, РС-вірус – 3, аденовірус – 2 та в одного хворого – змішана інфекція, що спричинена РС-вірусом і вірусом парагрипу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ