Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Лев Парцхаладзе: За І півріччя об’єми будівництва зросли на 21,2%

За підсумками перших шести місяців цього року будівельні підприємства вже виконали роботи на 66 млрд грн. Це на 21,2% більше, ніж за перші півроку 2018-го. Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, -інформує прес-служба Мінрегіонбуду.

ʺБільш ніж на 21% зросли будівельні об’єми в Україні за підсумками перших півроку. І такі результати стабільно спостерігаються з самого початку 2019-го. Думаю і сподіваюсь, що за підсумками цього року ми зможемо закріпити цей результатʺ, - сказав він.

Відтак, за підсумками січня-червня 2019 року у порівнянні з аналогічним періодом минулого року індекс будівельної продукції склав 121,2%. При цьому, індекс будівництва інженерних споруд становив 127,7%, житлових будівель - 98,1%, нежитлових - 135,2%. Такі дані опубліковані Держстатом.

Нове будівництво, реконструкція та технічне переоснащення становили 77,8% у загальному обсязі виконаних будівельних робіт. Капітальний та поточний ремонти - 13,9% та 8,3% відповідно.

У розрізі регіонів лідерами за об’ємами виконаних будівельних робіт стали:

• Дніпропетровська область - майже 8,2 млрд грн;

• Харківська область - майже 6,3 млрд грн;

• Одеська область - майже 5,8 млрд грн;

• Львівська область - понад 4 млрд грн;

• м. Київ - 15,6 млрд грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ