Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Ліга чемпіонів. "Динамо" перемогло "Ференцварош"

У своєму останньому матчі групової стадії Ліги чемпіонів київські динамівці забезпечили собі європейську весну. Про це повідомили 9 грудня Гал-інфо у пресслужбі УАФ.
Фото УАФ

Поєдинок на НСК "Олімпійський" мав визначити, яка з команд посяде третю сходинку у групі та продовжить навесні виступи в Лізі Європи. Окрім того, у грі простежувалася додаткова інтрига, зважаючи на особу головного тренера чемпіонів Угорщини — легенди "Динамо" Сергія Реброва.

Сподівання Мірчі Луческу на повне одужання Віталія Буяльського не виправдалися, і проводити вирішальний поєдинок групового турніру киянам довелося без одного зі своїх лідерів. Тим не менш, вони першими створили небезпечний момент біля воріт суперника. Гармаш відкрився у штрафному, прийняв передачу і навішував на Вербича, що набігав по центру, але зробив це занадто м’яко, і Дібус встиг перехопити цей пас.

Загалом перший тайм проходив у помірному темпі, команди діяли обережно, оскільки ціна помилки була занадто високою. Гості дочекалися свого шансу на 25-й хвилині. Кендзьора віддав незручну передачу на Сидорчука, Нгуен перехопив її та отримав можливість для удару, але виконав його не кращим чином, не влучивши у верхній кут. Наприкінці тайму воротам "Динамо" загрожував Зубков. Кияни ж із плином часу все більше зосереджували увагу на захисті, що було не дивно, адже рахунок 0:0 їх влаштовував.

Після перерви гравці "Ференцварошу" за рахунок індивідуальних дій почали проходити до штрафного майданчика біло-синіх. Удар Зубкова заблокував Забарний, а Нгуен пробив у те місце, де перебував Бущан. І лише після цього "Динамо" відкрило рахунок. Що не виходило у киян із гри, те вийшло зі стандарту. Де Пена виконав подачу зі штрафного, а Попов виграв боротьбу в Харатіна, влучно пробивши головою. 1:0.

Атака, яку "Ференцварош" провів у відповідь, цілком могла стати результативною, але Бущан парирував удар Узуні. За час, що залишився, воротам "Динамо" загрожував також Зубков, а у господарів небезпечного удару завдав Лєднєв, що вийшов на заміну. Віце-чемпіони України здобули перемогу  та отримали путівку до 1/16-ї Ліги Європи, жеребкування якої відбудеться 14 грудня.  

У складах обох суперників на поле виходили футболісти, які були в списку викликаних на листопадовий збір національної команди України. Це динамівці Бущан, Забарний, Миколенко, Попов (гол), Сидорчук (замінений на 90+2-й хвилині), Шапаренко, Циганков, Супряга (вийшов на заміну на 70-й хвилині) та гравці "Ференцварошу" Харатін (жовта картка, замінений на 74-й хвилині) та Зубков (замінений на 80-й хвилині).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ