Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Лікарі ОХМАТДИТУ допомагають дітям зі складними вадами обличчя в Африці

Двоє лікарів «Охматдиту» долучилися до місії американських хірургів у Зімбабве. Це вперше хірурги з США запросили у Зімбабве українських лікарок зі Львова. Про це повідомили у пресслужбі ЛОР.
Фото: ЛОР

Щелепно-лицева хірургиня Міжрегіонального центру лікування дітей з розщілинами губи і піднебіння Львівської обласної клінічної дитячої лікарні «Охматдит» Христина Погранична і завідувачка відділення реанімації та інтенсивної терапії «Охматдиту» Віра Приймакова з колегами зі США і Мексики під час місії допомагають діткам зі складними вадами щелепно-лицевої ділянки.

«Надскладні вроджені вади, великі дефекти після онкологічних операцій, судинні мальформації – для цієї команди не було складних завдань під час перебування у Львові, вони ефективно використовували найсучасніші методики для допомоги українцям. Американські хірурги високо оцінили роботу щелепно-лицевих хірургів і анестезіологів зі Львова і покликали їх у спільну місію для допомоги діткам у Зімбабве.

Тепер разом з командою медиків зі США наша Христина Погранична і Віра Приймакова вирушили у Хараре – столицю Зімбабве, щоб допомагати дітям зі складними вадами обличчя», – повідомили у ЛОКДЛ «Охматдит».

Цього року до команди місії вперше запросили українок і Христина Погранична, як єдина жінка-хірург стала послом медичної місії американської некомерційної організації LEAP Global Missions у Зімбабве.

Загалом, у місії беруть участь 5 хірургів зі США, Мексики і України. Уже в перший день у центральній лікарні Саллі Мугабе (Sally Mugabe Central Hospital) лікарям вдалося оглянути близько 100 пацієнтів, 60 з них записали на операції і у перший день відбулося 12 операцій.

«Такі місії для зімбабвійців, які потребують сучасного лікування складних вад і не можуть отримати такої допомоги вдома, наші друзі зі США організовують з 2009 року. Провідні пластичні і реконструктивні хірурги зі США їдуть у Зімбабве з короткими хірургічними місіями. Поїздку у Зімбабве LEAP Global Missions організовує у партнерстві з Celebration Health and Ministries, Центральною лікарнею Саллі Мугабе, Міністерствами охорони здоров'я та захисту дітей Зімбабве і кафедрою хірургії і стоматології Університету Зімбабве», – зазначають в «Охматдиті».

Для українських лікарів – це додатковий досвід, які після повернення до Львова вони продовжуватимуть застосовувати для надання допомоги українським дітям.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ